Watersporter vastgelopen na verlaten Naviduct

Sluiswachter van het Naviduct doet de melding
De KNRM is uitgevaren met de reddingboten Watersport en Rien Verloop voor de melding van een vastgelopen jacht in de zuidelijke invaart van het Naviduct bij Enkhuizen.

De melding was telefonische bij de schipper van de reddingboot binnen gekomen en werd gedaan door de sluiswachter van het Naviduct. Deze had het veertien meter lange jacht al enige tijd bewegingsloos zien liggen net binnen de tonenlijn en vermoede dat ze aan de grond zat. Hierop liet de schipper alarm maken om zonder spoed uit te varen.

Diepgang van 2.70 meter
Als de Reddingboot Rien Verloop bij het jacht Viven 2 aankomt blijkt deze inderdaad aan de grond te zitten. Er word een opstapper overgezet om polshoogte te nemen en dan blijkt dat de twee opvarenden onderweg waren van Enkhuizen naar Amsterdam. Na het verlaten van het naviduct steken zij een klein stukje af net binnen de tonnenlijn door. Echter dit blijkt niet mogelijk met een diepgang van 2.70 meter in combinatie met het winterpeil van het markermeer.

Als even later de reddingboot Watersport ook arriveert word er een sleepverbinding gemaakt en na enige minuten komt het jacht los van de kleigrond. Na gecontroleerd te hebben of alles verder in orde was vervolgd het jacht op eigenkracht zijn reis richting Amsterdam met het advies om vooral binnen de betonning te blijven.


 

 

 

 

 

 

 

 


 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 07-12-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via