Watersport manifestatie DelfSail 2009 krijgt eigen postzegel

Watersport manifestatie DelfSail krijgt eigen postzegel
De Watersport manifestatie Delfsail 2009 krijgt op 16 juni een eigen postzegel ter gelegenheid van de vijfde editie van Delfsail. De postzegels worden uitgebracht op een vel van 5 postzegel ter waarde van 0,44. De postzegels staan in het teken van Watersport, Maigret en de haven van Delfzijl. De postzegels zijn geldig in geheel Nederland maar zullen vooral een verzamelobject worden voor liefhebbers van postzegels en watersport. Via www.tntpost.nl/postzegelnieuws kunt u alle bijzonderheden rond deze postzegel terugvinden. De zegel wordt uitgebracht binnen het kader van de serie ‘Mooi Nederland’ in een totale oplage van 110.000 velletjes.

Delfsail 2009 wordt een groots watersportgebeuren
Delfzijl organiseert dit jaar voor de vijfde keer de watersportmanifestatie Delfsail. Na Amsterdam is dit het grootste watersportevenement op het gebied van grote, klassieke zeilschepen in Nederland. De laatste Delfsail werd gehouden in 2003 en trok bijna 1 miljoen bezoekers.

Grootse parade van zeilschepen
Op de ochtend van zaterdag 22 augustus 2009 zal een enorme vloot van Tall Ships, Small Ships, jachten, platbodems, stoomschepen en motorboten, Varend Erfgoed en replica’s zich tussen 10.00 en 12.00 uur verzamelen in de Eemshaven. In een lange Parade varen de schepen naar Delfzijl, waar tussen 14.00 en 16.00 uur alles afgemeerd zal zijn. Met deze indrukwekkende Parade of Sail is de vijfde editie van DelfSail dan officieel begonnen! Podiumoptredens van formaat vinden over het hele terrein plaats en iedere avond wordt met een schitterend vuurwerk afgesloten.

Naast de vele buitenlandse windjammers is er een grote vloot van Nederlandse Tall Ships en traditionele zeilschepen aanwezig, waarvan sommige jaarlijks de wereld rond varen. Een nieuwe deelnemer zal de Kamper Kogge zijn, speciaal uitgenodigd in het kader van ‘De Hanze’. Dit is het thema van de Provincie Groningen in 2009. Vier dagen lang kan de bezoeker genieten van een ongekend schouwspel van masten, muziek, sfeer en cultuur in een ambiance, die voor iedereen wat te bieden heeft. De ligging van de haven, direct naast het centrum en op 5 minuten van het treinstation, maakt de bereikbaarheid ideaal. Er zullen speciale parkeerterreinen voor park-en-pendel zijn.

Tall Ships vanuit alle windstreken
De bekende buitenlandse Tall Ships uit Rusland, Polen en Noorwegen zullen terugkeren naar Delfzijl, maar ook onbekende schepen zullen ons met een bezoek vereren. Vanuit Brazilië en Uruguay, Amerika en Engeland, komen ‘toppers’ die al jarenlang op onze ‘verlanglijst’ staan. Zoals de HMS ’Bounty’, gebouwd in de jaren zestig voor de film ‘Mutiny on the Bounty’.

Op woensdagmorgen 26 augustus vertrekken alle schepen weer naar hun thuishavens en wordt DelfSail 2009 afgesloten. Volg de website in de komende maanden voor al het nieuws over de schepen, het programma en andere bijzonderheden.

Zie ook www.delfsail.nl
 

Bron: Delfsail | Datum van publicatie: 05-06-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via