Watersporters gaan volop voor de 50 mijl

100 deelnemers
De 50 Mijl gaat door de magische grens van 100 deelnemers. Om precies te zijn schreef de 100ste deelnemer zich dinsdag 20 april om 11:45 uur in. Dat waren Arnoud Hummel en Jan Kees Lampe (beiden trainers bij Team Heiner) met de J-109 KPMG.

Mono- en multihulls
Met dit aantal deelnemers is de 50 Mijl de grootste voorjaarswedstrijd van boven de rivieren. Met een gemeleerd wedstrijdveld, van racer tot toerzeiler, waar iedereen aan mee kan doen en ook aan meedoet! De 50 Mijl is de enige wedstrijd waar mono- en multihulls (8 multi's!) samen dezelfde baan varen. Er varen dit jaar 14 First 31.7 mee en er staan 5 Transat 650 Mini's op de lijst. Een aantal van hen vaart mee onder de vlag van het Shorthanded Team (kweekvijver van shorthanded talent).

Sfeer en snelheid
De 50 Mijl is de enige wedstrijd in Nederland waar je op lengte-klasse ingedeeld wordt en je geen handicap krijgt als je alles eraan doet om sneller te gaan. Line Honours tellen en worden beloond. Bij de 50 Mijl gaat het om de sfeer en de snelheid. Voor boten die zich op rating willen meten met hun tegenstanders is er een IRC klasse. Daar zitten dit jaar 20 boten en ook dat is een opmerkelijk groot wedstrijdveld.

Wie gaat er winnen
De kleinste boot is de Beautje, een Una 20 van Alexandra Peek. Het grootste jacht is de Spirit, een Beneteau 46, van Rob Greven. Voor de line honours blijft het gokken. Wordt het de Batfish (J-133) van Bart Desaunois, de Black Pearl (Pogo 40) van Hans Snaak, de Hemels van der Hart (TH 38) met Roy Heiner aan het roer of toch de TEN (TEN) met Martin Hingst? Wie weet een list te verzinnen om hen voor te blijven!

(redactie)
1  mei 2010 - 50 mijl Doublehanded
De wedstrijd staat open voor mono en multihulls vanaf 20 voet lengte.Het bijzondere aan deze wedstrijd is dat iedereen mee kan doen, zonder rating of handicap omdat alle boten in een 'Open Klasse' varen. Grotere genua/gennaker, waterballast, ontmanteld interieur, het is in deze klasse allemaal toegestaan om sneller te gaan. Voor de cracks die zich niet alleen op lengte willen meten met hun tegenstanders is er ook een irc-klassement, tot nu de enige internationale handicap voor shorthanded zeilers.
www.50mijl.nl
 

Bron: shorthanded.nl | Datum van publicatie: 21-04-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via