Watersportnieuws: Sluizen Kornwerderzand weer geopend

Watersport Nieuws | Sluizen Kornwerderzand weer open voor watersport

Rijkswaterstaat heeft vrijdagavond om 22.00 uur het sluizencomplex en brug bij Kornwerderzand weer in gebruik genomen. De opening is twee dagen eerder dan gepland en is goed nieuws voor de watersport. Zij kunnen eindelijk weer naar de Waddeneilanden kunnen varen.

Doorvaart naar de Waddeneilanden zes weken gesloten

Afgelopen zes weken was het sluizencomplex bij Kornwerderzand gesloten en dat was een blokkade voor de watersport die vanaf het IJsselmeer naar Vlieland of Terschelling wilden varen. Dat was te merken bij de Waddenhavens, vrijwel geen passanten die de eilanden gingen bezoeken. De route via Den Oever was een behoorlijk stuk langer waardoor de watersport de eilanden noodgedwongen hebben vermeden.

Grote renovatie

Het Lorentzsluizencomplex is 83 jaar oud en heeft regelmatig onderhoud nodig. De vervanging van het bedienings- en besturingssysteem was onderdeel van een grotere renovatie. Zo werd in 2015 mechanisch onderhoud aan de draaibruggen gedaan. De vervanging van het elektronische bedieningssysteem was nodig om deze in de toekomst veilig te blijven gebruiken en moet minder storingen opleveren. Daarnaast worden gedurende het jaar de houten remming- en geleidewerken opgewaardeerd en vervangen door staal om de scheepvaart te blijven faciliteren. Dezelfde werkzaamheden worden uitgevoerd bij het Stevincomplex bij Den Oever tussen 5 september en 16 oktober 2016. 

Link: | Vaarkaarten Waddenzee |

Bron: | Datum van publicatie: 30-04-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  Overzicht verrekijkers

  Lees eerst de ANWB test

   

  TV antenne voor uw boot

  gemakkelijke installatie

   

  Vaarkaarten Frankrijk

  uit voorraad leverbaar

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via