Nieuwe Jachthaven Cadzand gaat eind augustus open

Watersport Nieuws | Luxueuze jachthaven aan Zeeuwse Kust bij Cadzand

Het moet ongeveer de zuidelijkste (zee) jachthaven van Nederland worden: Cadzand Bad. De aanleg van de toekomstige jachthaven haven is in volle gang, het ligt in de bedoeling dat de haven aan het eind van deze zomer toegankelijk is voor de watersport.

De jachthaven moet gaan beschikken over 125 grote ligplaatsen die voorzien zijn van alle faciliteiten voor de watersporter die men maar kan bedenken. Zo luidt de aankondiging van de website Yacht@cadzandbad. “In het moderne clubhuis met restaurant komen luxe sanitaire voorzieningen met familiebadkamers. De ligging van de haven is aan het strand, waardoor u zo van uw boot naar het strand loopt, of naar het mondaine centrum van Cadzand”.

Vertraging in de aanleg

Maar, de bouw is vertraagd, zoveel vertraagd zelfs dat de voorzitter van de haveneigenaren stelt dat het seizoen van 2016 zo goed als verloren moet worden beschouwd. Met name de infrastructuur en de aanleg van de kustversterking brengt zoveel werkzaamheden met zich mee waardoor er een stevige vertraging is ontstaan. Ook de zoektocht naar niet ontplofte explosieven die in de oorlog achtergebleven zijn zorgt voor veel vertraging.

De hoop is nu gevestigd op eind augustus, begin september dat de werkzaamheden kunnen worden afgerond. Dat is natuurlijk te laat voor een vaste ligplaats, maar passanten zouden dan als eersten de jachthaven kunnen aandoen.

Link: | jachthaven Cadzand Bad |

Bron: | Datum van publicatie: 24-03-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  SEIZOENSOPRUIMING

  TOT 50% KORTING

   

  Buitenboordmotorslot

  Voorkom diefstal
  vanaf 79,95

   

  Vaarkaarten Duitse Wadden

  Zie het overzicht!

   

  ANWB Wateralmanak 2017

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via