Primus Inter Pares: watersport krachtmeting onder kampioenen

Wie wordt Kampioen der Kampioenen
Aanstaande zaterdag 17 en zondag 18 april zullen negentien Nederlandse zeilkampioenen van 2009 tijdens de 49e Primus Inter Pares uitmaken wie zich de ‘Kampioen der Kampioenen’ mag noemen. Plaats van handeling is GWV De Vrijbuiter te Loosdrecht.

Door de kampioenen wordt gezeild in de 16m2 klasse, een fraai en klassiek schip. De booteigenaren, die speciaal voor deze gelegenheid hun wedstrijdboot beschikbaar hebben gesteld, zeilen zelf als bemanning mee. Het Watersportverbond is de derde organiserende partij van dit prachtige evenement.

Een zeer sterk veld
Favorieten die dit jaar meedoen zijn onder andere Max Visser en Willem Potma. Martijn van der Pol en Bob Heineke (beiden GWV de Vrijbuiter) zijn de regionale favorieten. Ook Ronald Damen uit Eemnes is van de partij. Een unicum is de aanwezigheid van drie kampioenen uit de Ynglingklasse, namelijk de Nederlands, Europees en Wereldkampioen. Kortom: een zeer sterk veld!

Als de wind het toelaat zullen vijf (korte) wedstrijden worden gezeild. De kampioen der kampioenen ontvangt van het Watersportverbond een Blauwe Kampioenswimpel en een eeuwige vermelding op de erelijst Primus Inter Pares.

De wedstrijden beginnen zaterdag 18 april direct na de loting van 10.30 uur. De Vrijbuiter kan dit weekend door iedereen bezocht worden. De Vrijbuiter is te vinden aan de Oud-Loosdrechtsedijk 137, 1231 LT Loosdrecht en op internet www.gwvdevrijbuiter.nl

 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 15-04-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via