Watersport nieuws Boot Düsseldorf 2008

Watersport nieuws Boot Düsseldorf

Zeilboten

Hanse
Hanse presenteert vrijwel al zijn modellen op Boot Düsseldorf: Hanse 320, 350, 370, 400, 430e, 470e en de grote 540e. De Hanse 320 en 350 zijn helemaal nieuw. Kenmerken: veel ruimte, comfort en goede zeileigenschappen. De Hanse 540e is een opvallenden verschijning met een aparte garage voor een bijboot.

Bavaria
Bavaria gooit nog een nieuw model in de strijd: De Bavaria 40 wordt wereldwijd voor het eerst gepresenteerd in Düsseldorf. De opvolger van de Bavaria 39 heeft een grote cockpit en is bijzonder licht en goed geventileerd van binnen. Verder staan natuurlijk ook de nieuwe Bavaria 34, Bavaria 31 en de overige modellen hier voor u klaar.

Bénéteau
Bénéteau presenteerd de nieuwe Oceanis 31. Dit schip van Franse makelaardij moet concurreren in de populaire klasse. Het concept van de Bénéteau 31 is afgeleid van de bekende Bénéteau Oceanis

Comet werkt aan come-back
Na lange tijd timmert Comare sinds enkele jaren weer aan de watersport-weg.
In Nderland is het merk nog niet zo succesvol na een faillissement van de importeur maar de nieuwe Comet 38S kan wel eens oude tijden doen herleven. Met een smalle romp en 11,40 lengte kan deze Comet 38 best eens een snelle jongen worden.

Jeanneau
Jeanneau, belooft ons minimaal 4 primeurs op Boot Düsseldorf. De Sun Fast 3200, Sun Odyssey 45DS, Sun Odyssey 49i und Sun Odyssey 50 DS. De Jeanneau Sunfast 3200 met een lengte van 10,10 meter en een diepgang van 1,9 meter heeft een 15 PK Yanmar diesel aan boord met een saildrive en bovenal veel ruimte. De Jeanneau Sun Odyssey 45 DS (13,75 m) is verkrijgbaar met diverse kielen van 1,65 tot 2,05 meter, een 54 PK-Yanmar-Diesel en een zeiloppervlak van bijna 90m2. De Jeanneau Sun Odyssey 49 i (15,07 m) heeft een kiel van 2,35 meter en een 75 PK-Yanmar-Turbodiesel en een zeiloppervlak tot 112m2.

Solaris 48 met garage aan boord
Als je dan echt iets bijzonders wilt dan is een Solaris One 48 misschien iets voor u. Volgens Bill Tripp is de Solaris One 48 zeer wendbaar en supersnel. Kortom een sportieve boot. Maar sportiviteit alleen is niet meer voldoende, comfort is ook belangrijk. Solaris heeft aan alles gedacht: cockpit model, veel comfort aan boord voor lange reizen, veel bergruimte. Ook als u een bijbootje heeft dan is daar een aparte garage voor aan boord. Het is maar dat u het even weet.

Swedestar
Wie heeft daar nu ooit van gehoord: Swedestar. Als we dat toevoegen aan Balkema Skandinaviën Yachts uit Workum wordt het een ander verhaal. Inmiddels zijn ze eigenaar van een eigen werf en beloven uitstekende Zweedse producten te maken. De Swedestar 370 beleeft op Boot Düsseldorf zijn wereldpremière. Håkan Södergren tekende de boot. Zegt u ook niets waarschijnlijk. Håkan tekende onder meer voor Helmsman, Finngulf, Sirena, Baltic, Comfortina, Elan und Hanse. Daar gaan we ongetwijfeld meer van horen.

Bron: Watersport Almanak | Datum van publicatie: 25-12-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via