Watersport branche naarstig op zoek naar jongeren

Watersport Nieuws | Nederlandse watersport vergrijst in snel tempo

Als het niet snel lukt om jongeren te interesseren voor de watersport dan kan dat wel eens ernstige gevolgen hebben voor de4200 bedrijven die actief zijn in de watersportbranche. Om het tij te keren zijn diverse initiatieven opgezet om jongeren te interesseren voor de watersport. Tijdens de Hiswa bootshow in Amsterdam presenteert de HISWA Vereniging een nieuwe campagne: Welkom op het water.

De watersportbranche is een belangrijk onderdeel van de economie, miljarden euro’s aan omzet worden daar gerealiseerd. Maar jaar op jaar lopen de inkomsten terug. Met name omdat de ouderen stoppen met varen en de jongeren minder interesse hebben in de watersport en al zeker niet hechten aan het bezit van een eigen boot. Enerzijds heeft dit te maken met de grote kosten die een boot met zich meebrengt en anderzijds wil men hun vrije tijd zo flexibel mogelijk invullen met ander vakanties dan alleen op het water.

Nederland kent ca 2,5 miljoen watersporters met ca. 500.000 boten en meer dan 20.0000 werknemers zijn afhankelijk van de inkomsten die deze groep teweeg brengt. Jaarlijks lopen deze aantallen terug. Dat is ook te merken aan de belangstelling voor de watersportbeurzen. De bezoekersaantallen zijn sinds 2000 ongeveer gehalveerd.

Men probeert volop de markt in beweging te krijgen door een bredere opzet van de beurs. Er is nu veel aandacht voor surfen, wake-boarden, duiken, suppen etc. op de beurzen. Helaas is in de traditionele markt vrijwel geen vernieuwing merkbaar. Nieuwe producten zijn er vrijwel niet of het zijn klassieke producten in een nieuw jasje.

Met name de zeilersmarkt heeft het zwaar: er worden vrijwel geen nieuwe boten verkocht en het aanbod van gebruikte schepen is enorm. Ondanks dat gebruikte schepen de laatste jaren behoorlijk in waarde gedaald zijn is daar vrijwel geen doorstroming. Daarnaast zijn veel watersportbedrijven zeer traditioneel met hun marketing, men leeft verder op dezelfde wijze zoals men dat al jaren doet…

Bron: | Datum van publicatie: 17-03-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via