Strand van Scheveningen parkeerplaats voor Belgisch zeiljacht

Stranding onvermijdelijk
Woensdagmorgen in alle vroegte kwam het Belgische zeiljacht Liberté voor de Scheveningse kust in moeilijkheden. Het jacht met aan boord 4 personen, 2 uit België en 2 uit Frankrijk was onderweg van Den Helder naar België. Door het slechter wordende weer zou het jacht de Scheveningse haven binnenlopen om een tussenstop te maken. Voor de wandelpier ging het mis, het schip kwam door het slechte weer in moeilijkheden. Het werd gepakt door een breker en kwam plat op het water te liggen. Aan boord werden noodsignalen gegeven en ook werd het scheepje voor anker gelegd. Het anker pakte echter niet en al snel werd het jacht door de harde wind recht richting de kust geblazen. Vanaf het strand werden de noodsignalen opgemerkt en werd via de alarmcentrale de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd.

Hulp voor het jacht te laat
Vanuit de Scheveningse haven vertrok direct de reddingboot Jan van Engelenburg en vanuit het boothuis het kusthulpverleningsvoertuig. Aangekomen op de positie waar het jachtje zich zou bevinden trof de KNRM bemanning het 6 meter lange jachtje aan op het strand. De 4 opvarenden hadden zelf het jacht al verlaten door overboord te springen en waren naar het strand gekomen. Eenmaal op het strand werden ze door de politie opgevangen en meegenomen naar het bureau om daar wat op krachten te komen.
De bemanning van het kusthulpverleningsvoertuig ontfermde zich verder over het jachtje en trok het hoger het strand op, om te voorkomen dat het bij hoogwater weer vlot zou raken en voor verdere moeilijkheden zou zorgen.
In de namiddag werd de Liberté met een sjofel op een platte wagen gezet en van het strand gereden.

foto Dick Teske

 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 08-11-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via