Georganiseerde bendes teisteren de watersport

Watersport Nieuws | Weer drie buitenboordmotoren gestolen

Maandagochtend 7 augustus, een gewone maandag voor de politie. Een melding van diefstal in de watersport. Dit maal drie buitenboordmotoren die als gestolen worden opgegeven. Wederom zal de Politie een onderzoek instellen, terwijl de uitkomst eigenlijk al bij voorbaat vast staat: niets meet te traceren.

De politie kijkt er niet meer van op, dagelijks komen deze meldingen binnen. Vooral bij aanvang van het watersportseizoen, De Politie spreekt van mobiel banditisme. Criminelen slaan vaak toe in jachthavens en hebben het daarbij vooral voorzien op buitenboordmotoren. Deze zijn blijkbaar gemakkelijk te verhandelen en leveren forse bedragen op.

De Politie laat weten  dat het vermoedelijk om criminele bendes gaat die goed voorbereid te werk gaan. Een gemiddelde buitenboordmotor is een kostbaar bezit en levert al snel enkele duizenden euro’s op.

De Politie adviseert om kostbaarheden op de boot achter slot en grendel te doen en de motoren te voorzien van goede sloten. Ook is het belangrijk om de serienummers van de motoren vast te leggen op www.stopheling.nl zo kan een gestolen buitenboordmotor eenvoudiger worden opgespoord als deze te koop wordt aangeboden.

Link: | buitenboordmotorsloten |

Bron: | Datum van publicatie: 07-08-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  Overzicht verrekijkers

  Lees eerst de ANWB test

   

  TV antenne voor uw boot

  gemakkelijke installatie

   

  Vaarkaarten Frankrijk

  uit voorraad leverbaar

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via