Georganiseerde bendes teisteren de watersport

Watersport Nieuws | Weer drie buitenboordmotoren gestolen

Maandagochtend 7 augustus, een gewone maandag voor de politie. Een melding van diefstal in de watersport. Dit maal drie buitenboordmotoren die als gestolen worden opgegeven. Wederom zal de Politie een onderzoek instellen, terwijl de uitkomst eigenlijk al bij voorbaat vast staat: niets meet te traceren.

De politie kijkt er niet meer van op, dagelijks komen deze meldingen binnen. Vooral bij aanvang van het watersportseizoen, De Politie spreekt van mobiel banditisme. Criminelen slaan vaak toe in jachthavens en hebben het daarbij vooral voorzien op buitenboordmotoren. Deze zijn blijkbaar gemakkelijk te verhandelen en leveren forse bedragen op.

De Politie laat weten  dat het vermoedelijk om criminele bendes gaat die goed voorbereid te werk gaan. Een gemiddelde buitenboordmotor is een kostbaar bezit en levert al snel enkele duizenden euro’s op.

De Politie adviseert om kostbaarheden op de boot achter slot en grendel te doen en de motoren te voorzien van goede sloten. Ook is het belangrijk om de serienummers van de motoren vast te leggen op www.stopheling.nl zo kan een gestolen buitenboordmotor eenvoudiger worden opgespoord als deze te koop wordt aangeboden.

Link: | buitenboordmotorsloten |

Bron: | Datum van publicatie: 07-08-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  2 Vaarboeken België

  Van 75 voor 49 euro!

   

  Nieuwe uitgave!

  Vaarwijzer Waddenzee 2019

   

  HP 33 2019

  Direct leverbaar

   

Ook te volgen via