Waterpolitie onderzoekt watersport ongeval Terschelling

Watersportnieuws Vrijdag 19 juni 2009  - De Waterpolitie van het KLPD heeft in samenwerking met de politie Friesland een onderzoek ingesteld naar het dodelijk watersport ongeval op het Schuitengat bij West-Terschelling. De opvarenden waren van de haven van West-Terschelling op weg naar een grotere boot die droog lag op het Groene Strand voor de kust van Terschelling. Het bootje maakte door een hoge golfslag water. De opvarenden zijn van boord gegaan, nadat hozen niet lukte, om zwemmend naar het Groene Strand te gaan. Zij zijn door de KNRM uit het water gehaald. Een 49-jarige man uit Amsterdam was buiten kennis en is later overleden. De Waterpolitie heeft vastgesteld dat er geen sprake was van overmatig alcoholgebruik.

Nadat het bootje water had gemaakt zijn alle vijf opvarenden te water gegaan. Medewerkers van de KNRM hebben hen uit het water gehaald. De 49-jarige man was buiten kennis en is ondanks reanimatie door medewerkers van de traumaheli overleden. De overige vier opvarenden, twee vrouwen en twee mannen, zijn met onderkoelingsverschijnselen aan land gebracht en ter plaatse door een huisarts behandeld.

De gemeente Terschelling en de politie Friesland hebben zich over de slachtoffers ontfermd. Een schouwarts van de GGD heeft de dood vastgesteld van het slachtoffer. De KNRM heeft de opvarenden dezelfde nacht nog naar Harlingen gebracht, zodat zij naar huis toe konden. Een bergingsbedrijf uit Terschelling heeft het bootje dat later was omgeslagen geborgen.

 

Bron: Politie | Datum van publicatie: 21-06-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

Terschelling  KLPD 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via