Nieuw zeiltrimboek voor toerzeilers

Wedstrijdzeilers weten het al jaren: je boot loopt beter en sneller en stuurt gemakkelijker als de zeilen er goed op staan. Er is voor toerzeilers nog wel iets te leren. En dat is nodig ook, want moderne toerjachten zijn steeds vaker ook voorzien van een goed trimbare tuigage.

Vaak gemaakte fouten vermijden
Het gaat in dit boek niet over hightechmaterialen en technieken, maar om het praktisch handelen en het optimaal gebruiken van de tuigage. De auteurs geven een duidelijk beeld van de krachten die door de wind op de tuigage worden uitgeoefend. Wie dit eenvoudige krachtenspel begrijpt, kan al snel vaak gemaakte fouten vermijden. De af en toe noodzakelijke technische en natuurkundige kennis wordt opgediend zonder wis- en natuurkundige ballast.

De auteurs spelen met de aëro- en hydrodynamische wetten op een manier waarop het leuk wordt om te zien waar en hoe die aan boord van het eigen schip zijn toe te passen. Een ambitieuze zeiler zal na het toepassen van de vele tips en trucs in Zeiltrim voor toerzeilers merken dat de boot niet alleen sneller zeilt, maar ook gewoon prettiger vaart. Bovendien is trimmen leuk!

Watersportalmanak is enthousiast over de inhoud van het boek. Niet alleen de tekst maar ook grote tekeningen en foto’s spreken voor zich. Dit is een boek wat niet in de boekenkast hoort maar aan boord. 
 
| Naar bestelformulier |

Bron: Hollandia boeken | Datum van publicatie: 18-11-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via