Finn-zeiler Postma kwalificeert zich voor Olympische spelen

Pieter-Jan Postma wint de Medal Race in de Finnklasse op het Olympische water voor de kust van Qingdao. Er stond een stevige bries van ongeveer 15 knopen (windkracht 4) met grote golven. Het was prachtig zeilweer. De Fries zeilde een bijna perfecte race. Hij kon Ben Ainslie, de leider van het klassement, niet meer inhalen maar de Nederlandse Finn zeiler wist wel het zilver veilig te stellen ten koste van de Kroaat Kljakovic.

Postma is met dit resultaat zeker van deelname aan de Olympische Spelen van 2008. Hij moet uiteraard vormbehoud blijven aantonen. De eis voor deze vroege kwalificatie was een plaats bij de eerste drie op het WK in Portugal en een plaats bij de eerste zes op dit Olympische testevenement. Daar heeft de goedlachse zeiler ruimschoots aan voldaan. Hij won op beide evenementen zilver.

Pieter-Jan Postma: "Hier tweede worden is fantastisch. En een paar races winnen van Ben Ainslie is ook wel lekker. Hij is mijn voorbeeld, een profzeiler en een van de besten ter wereld. Races van hem winnen is bijzonder.

In de Finnklasse zijn de Medal Races extreem spannend. Ainslie moest op de startlijn al in het stof bijten. Hij was te vroeg gestart en plak kwam niet meer in gevaar. De Kroaat die op een tweede plaats stond voorafgaand aan de Medal Race, had een hele slechte race. Postma zeilde foutloos. Hoe komt dat?

Ja het was een top race. Spanning, sensatie en dan je ding doen en het lukt en je wint. Super. Het was allemaal heel close. Ik heb ondertussen meer ervaring met Medal Races. Ik was heel ontspannen en geconcentreerd. Dan de race visualiseren en dat uitvoeren. Gaan voor zekerheid, geen risico nemen.

Je bent nu zeker van deelname aan de Olympische Spelen van 2008.
Postma: "Volgend jaar ben ik hier weer en dan gaan we nog harder knallen.

Bron: KNWV, Nieuwsbericht Topzeilen | Datum van publicatie: 22-08-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2020
  Heeft u al een update?

   

  Nieuw verschenen boek

   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop

   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via