Zeiljacht Easy Livin draait een visnet in de schroef

Watersporter met pech
Dinsdagochtend vroeg om ongeveer 1 uur ’s nachts draaide het Nederlandse zeiljacht Easy Living op ongeveer 36 mijl van Scheveningen een drijvend stuk visnet in de schroef.

De bemanning van het jacht probeerde van alles om het net uit de schroef te krijgen, maar dit lukte niet. Omdat er ook geen wind was en het jacht geen voortgang meer maakte, werd de Kustwacht opgeroepen.

Om tien voor twee ’s nachts gingen daarom de pagers van de bemanning van KNRM Scheveningen. Niet veel later voer de reddingboot Kitty Roosmale Nepveu (Kitty) uit en zette koers naar het dobberende jacht.

Aangekomen werden twee opstappers overgezet en werd er een sleepverbinding tot stand gebracht. Om ongeveer vier uur kon met de terugreis worden begonnen. Het weer was kalm en met een snelheid van gemiddeld 9,5 mijl per uur koerste de sleepcombinatie naar Scheveningen.

Daarna kon het jacht om ongeveer kwart over acht veilig worden afgemeerd aan de calamiteitensteiger in de jachthaven. De KNRM werd hartelijk bedankt voor de bewezen diensten waarop de Kitty na deze lange actie weer afmeerde aan het KNRM ponton.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 18-07-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via