Varen met de KNRM op 30 april: KNRM Reddingbootdag

Watersport Nieuws | 30 april Nationale Reddingbootdag KNRM

Op 30 april is het weer zover: de Nationale Reddingbootdag van de KNRM. Tussen 10 en 16 uur kunnen donateurs en andere watersporters actief kennismaken met het werk dat uitgevoerd wordt door 45 reddingstations en veel, heel veel vrijwilligers.

Donateurs kunnen gratis de sensatie van meevaren op een reddingboot meemaken. Dat is een stuk prettiger dan dat u zelf het doel bent om gered te worden. Iedere donateur heeft inmiddels een boardingpas ontvangen die u nodig heeft om mee te kunnen varen.

Op alle locaties van de KNRM is op 30 april wel iets bijzonders te beleven. Het hele programma vindt u op de speciale website | www.reddingbootdag.nl |

De Reddingbootdag staat zoals altijd in het teken van actie. Op 30 april voor de donateurs maar voor de 1300 vrijwilligers is het dagelijks paraat zijn in geval van calamiteiten. Op het moment dat de pieper gaat, komen de vrijwilligers  van de KNRM in actie: ze spoeden zich naar het boothuis, varen uit en verlenen hulp aan mensen die op of aan het water in de problemen zijn. 

De 1.300 vrijwilligers van de KNRM kunnen dat alleen doen door de steun van meer dan 80.000 donateurs. Zij komen ook in actie, maar dan in financiële zin. Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 3 mei alles uit de kast. Spectaculaire demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: jong en oud mogen, net als een echte redder, mee op de reddingboot. 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 13-04-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  Moovi elektrische scooter

  Leuk, handig en compact

   

  Overzicht verrekijkers

  Lees eerst de ANWB test

   

  TV antenne voor uw boot

  gemakkelijke installatie

   

  Vaarkaarten Frankrijk

  uit voorraad leverbaar

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via