Weer problemen met rode diesel

Wéér problemen met rode diesel uit België na aankoop occasion

Onlangs is bij een controle ter hoogte van Pampus een bekeuring uitgedeeld aan een schipper omdat men een spoor van rode diesel heeft gevonden in de tank van de motorboot.

Nimbus 320 als occasion gekocht
Het betreft hier een motorboot Nimbus 320 die eind 2005 als occasion is gekocht bij De Vaart Yachting. De vorige eigenaar was een Belg die de gewoonte had om rode diesel te anken. Na aankoop heeft de nieuwe eigenaar de tank (in Nederland) volledig gevuld met 250 liter witte diesel.

Na 2000 liter verbruik nog spoor van rode diesel gevonden
Vanaf het seizoen 2006 is er driftig gevaren met de Nimbus en in totaal ca 1800 liter diesel verbruikt. Allemaal in Nederland getankt, dus witte diesel. Bij een algemene controle ter hoogte van Pampus op het Markermeer is een spoor van rode diesel gevonden. De schipper vond de controle wel een beetje amateuristisch uitgevoerd door de douane. De normale aanzuigpomp van de Douane werkte niet, er werd slechts een klein monster genomen omdat men het met de mond moest aanzuigen.

De schipper was zich van geen kwaad bewust omdat er inmiddels meer dan 2000 liter witte diesel was verstookt. Groot was de verbazing van de schipper toen bleek dar er wel een spoor van rode diesel aanwezig was en hem een schikkingsvoorstel van 225 Euro werd gedaan. In het geval dat de schipper geen schikking wilde werd gedreigd door de ambtenaar met een gerechtelijke vervolging. Volgens de douanebeambte is er geen beroep mogelijk tegen de schikking.

Douane om een reactie gevraagd
Inmiddels hebben we de voorlichtingsdienst van de Douane met dit verhaal geconfronteerd en gevraagd om een reactie. Zodra de reactie binnen is zullen we dit publiceren op deze website.

Reageren: info@watersportalmanak.nl

Bron: Redactie WatersportAlmanak.nl | Datum van publicatie: 20-08-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via