Speuren met honden naar verdronken watersporter op IJsselmeer

Speuren met honden naar verdronken watersporter levert nog geen resultaat op

Watersport nieuws | De vermiste watersporter, waarvan de boot leeg aangetroffen werd op het IJsselmeer, is nog steeds niet gevonden. Vele zoekacties hebben tot nu toe geen resultaat opgeleverd.

Afgelopen zaterdag, 24 oktober, heeft een team van de Hondenbrigade het water tussen Workum en Gaast afgezocht. Deze honden zijn speciaal getraind om verdronken mensen in het water op te sporen. In totaal zijn 3 zoektochten vanuit Hindeloopen georganiseerd met iedere keer een andere hond en vrijwel exact op dezelfde locatie (binnen een straal van 50 meter) sprongen de honden overboord, ten teken dat daar iets moest zijn.

Duikteams hebben daarop de bodem onderzocht en helaas niets kunnen vinden. Vandaag, dinsdag 27-10 is de Politie weer aan het zoeken met speurhonden en een sonarcamera om de drenkeling te vinden. Tot nu toe is geen melding van resultaat binnengekomen.

Volgens een specialist van de KNRM zal het niet lang meer duren voordat het stoffelijk overschot boven komt drijven. De tijd dat een verdronken iemand boven water komt drijven is afhankelijk van de watertemperatuur en volgens de KNRM zal dat met deze koudere watertemperaturen ca 8 dagen duren. De reddingsdiensten doen hun uiterste best om het stoffelijk overschot te bergen voordat het lichaam aan de oppervlakte zal gaan drijven.
 

Foto's: KNRM Hindeloopen ©

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 27-10-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

IJsselmeer 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via