Zomerbediening Staande Mastroute voor watersport uitgebreid

Van Willemstad naar Amsterdam
De zomerbediening van de Staande Mast Route (het gedeelte van Willemstad naar Amsterdam) is in zowel het voor- als het naseizoen definitief met twee weken uitgebreid. De zomerbediening geldt nu structureel van 1 april tot en met 31 oktober. De Staande Mastroute is de route voor (zeil)boten met een opbouwhoogte van meer dan 6 meter tussen IJsselmeer en Deltawateren via de binnenwateren. De bediening van de kunstwerken op deze route is zodanig op elkaar afgestemd, dat de route in beginsel binnen 24 uur te varen is. Het varen van deze route vergt echter voorbereiding! Daarom is er in samenwerking met de vaarwegbeheerders en het Watersportverbond een brochure gemaakt.

De Staande Mastroute loopt vanaf het IJsselmeer, via het IJ, het Westerkanaal en de Kostverlorenvaart door Amsterdam, dan via het Nieuwe Meer, de Ringvaart van de Haarlemmermeer, Oude Wetering, Braassemermeer, Heimanswetering, Oude Rijn bij Alphen aan den Rijn, de Gouwe langs Gouda, dan via de Hollandse IJssel, de Noord, de Oude Maas bij Dordrecht en de Dortsche Kil naar het Hollands Diep. In de brochure staat de route en de bedieningstijden van de kunstwerken die u passeert.

ANWB Wateratlas Staande Mastroute - €16,50
De complete staande mastroute van Willemstad naar Delfzijl via Amsterdam staat uitgebreid beschreven in de Wateratlas van de ANWB. Kaarten beschrijvingen en veel info.
| overzicht kaarten en atlassen ANWB |
De brochure Staande Mastroute 2009 is op te vragen via mail of telefonisch via 030-7513700. Ook is de brochure te downloaden.
Internetadres: www.rijkswaterstaat.nl/images/Staande%20Mast%20Route%202009_tcm174-240024.pdf  
 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 05-04-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

bedieningstijden  staande_mastroutes 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via