2e Paasdag 2010 Vlaggetjesdag Muiden in teken van Watersport

Vlaggetjesdag in Muiden op tweede Paasdag 2010
Op maandag 4 april 2010 staat Muiden in het teken van watersport, de traditionele vlaggetjesdag . Alle schippers in Muiden, waar traditioneel veel bruine vloot schepen liggen, openen de deuren voor het publiek. Deze dag vormt tevens het startschot van het charterseizoen van de bruine vloot. Een unieke kans om de schepen eens van dichtbij en van binnen te bekijken.

Iedereen is van harte welkom om de grote verscheidenheid van scheepstypen te komen bezichtigen: diverse traditionele zeilschepen (één-, en tweemast klippers, grote en kleine tjalken) die gebouwd zijn rond 1900, nieuwbouw lemsteraken, moderne zeiljachten, motorschepen en salonboten. De Muider Vlaggetjesdag vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur in het unieke oude stadshart van Muiden. U vindt er marktkramen met informatie over de schepen, een palingroker, een poffertjeskraam en uiteraard ontbreekt een smartlappenkoor niet.

Iedereen is van harte welkom om de grote verscheidenheid van scheepstypen te komen bezichtigen: diverse traditionele zeilschepen (één-, twee-, en driemast klippers, grote en kleine tjalken) van rond 1900, moderne race-zeiljachten, twee salonboten en een originele bakdekkruiser.

Veel nautische muziek en de plaatselijke horeca zorgen voor nog meer gezelligheid, terwijl er bovendien mogelijkheden zijn om het bezoek aan de Muidense schepen te combineren met een rondleiding door het Muiderslot en/of een vaartochtje naar het forteiland Pampus.

Opening galerie Reindersma
De bekende kunstenaar Bart Reindersma uit Muiden opent op 2e Paasdag zijn nieuwe atelier aan de Kazernestraat, vlakbij het Muiderslot. Reindersma geniet bekendheid als het gaat om werken zoals Schokkerland en de Paardenreddingboot van Ameland.

Binnen Muiden geldt betaald parkeren, maar aan de afrit Muiden/Weesp van de A1 zijn gratis parkeerplaatsen. De bezoeker ontvangt bij aankomst een overzicht van de ligplaatsen van de diverse te bezichtigen schepen
 

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 04-04-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via