Luxe kruiser hoog en droog op De Vormt

De Vormt blijft een "botenvanger"
Een luxe motorkruiser raakte donderdagmiddag rond kwart over twaalf vast op De Vormt. Omdat de schipper op kanaal 16 hulp inriep waren een paar opstappers van KNRM-Station Urk al onderweg naar de ligplaats van de beide reddingboten nog voordat de piepers gingen. Meteen werd met beide boten van wal gestoken en koersten de Kapiteins Hazewinkel en de Willemtje naar De Vormt die naar het lijkt steeds droger begint te worden.

Omdat de Hazewinkel niet ter plaatse kon komen werd de hele lengte van de sleeptros door de Willemtje overgebracht naar de onfortuinlijke kruiser waarbij het laatste stuk wadend moest worden afgelegd. De kruiser stond zo droog dat de sleeptros zelfs verlengd moest worden met een tweetal extra meertrossen. Nadat de sleepverbinding naar wens was en een pomp stand-by werd gehouden omdat er wat water binnen kwam, werd begonnen met de klus waarbij de kruiser met horten en stoten los kwam.

Het onfortuinlijke schip werd met haar beide bemanningsleden afgemeerd in de Westhaven waarna Klaas Post van Post Watersport zich met de nasleep van het vastlopen kon bezighouden. Het roer reageerde namelijk slecht en ook leek het niet uitgesloten dat de schroefas schade had opgelopen.




















Bron: KNRM | Datum van publicatie: 05-12-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via