Eerste actie KNRM-station Harlingen

Motorjacht Zeewolf vastgelopen
Afgelopen zaterdagmiddag kwam de KNRM van station Harlingen in actie voor het motorjacht Zeewolf, welke ter hoogte van Kornwerderzand door motorstoring op de zandplaat naast de vaargeul Boontjes was vastgelopen.

Een defect aan de boordaccu zorgde ervoor dat de motor er mee ophield, waarna de Zeewolf afdreef naar een ondiepte. De Zeewolf, een oud patrouillevaartuig, was zo hoog op de plaat gelopen dat de Harlinger reddingboot Wiecher en Jap Visser-Politiek er zelf niet bij kon komen. Ook de later ter plaatse komende Hurricane van Rederij Noordgat kon niks uitrichten. Gelukkig was het de minder diep stekende Harlinger reddingboot Veronica, een Atlantic 75, die de Zeewolf wel kon bereiken en naar dieper water kon slepen. Nadat ook de technische problemen aan boord waren opgelost, konden de heren met hun pas in Den Helder gekochte schip hun tocht vervolgen via Harlingen richting Leeuwarden.

Vier nieuwe donateurs er bij
De vier bemanningsleden van de Zeewolf waren uitermate tevreden met de verleende hulp en besloten alle vier donateur van de KNRM te worden. De eerste actie in 2009 van KNRM-station Harlingen was een feit.
 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 19-01-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via