Amsterdam controleert watersport streng op havengeld

Amsterdam gaat watersport weer streng controleren
Watersporters die hun pleziervaartuig in het centrum van Amsterdam hebben liggen worden ook dit jaar weer streng gecontroleerd. Vanaf april gaat de Dienst Binnenwaterbeheer ieder bootje controleren of er betaald is voor het liggeld. Sloepen die geen havengeld hebben betaald zullen zonder pardon worden weggesleept en zijn weer af te halen bij de Dienst Binnenwaterbeheer van Amsterdam. Het jaartarief voor pleziervaartuigen in de binnenstad van Amsterdam bedraagt € 16,30 per strekkende meter.

Niet betalen is afslepen
In 2008 hebben veel watersporters hun bijdrage niet betaald aan de Gemeente Amsterdam en diverse vaartuigen zijn in beslag genomen en afgevoerd. Niet afgehaalde booten worden uiteindelijk aangeboden bij een veiling.

Ieder pleziervaartuig dient duidelijk zichtbaar te zijn voorzien van een sticker waaruit blijkt dat er betaald is. Zo niet, dan wordt het vaartuig de volgende dag weggesleept. Tegen betaling van minimaal € 182,- voor wegsleepkosten en een bewaarloon van € 0,90 per meter per dag kan men de boot weer ophalen.

Als uw boot is weggesleept dan kunt u deze ophalen in de bewaarhaven. U kunt hier terecht 's ochtends tussen 10:00 en 11:00 uur, vooraf kunt u betalen tussen 9:30 en 10:00 uur. U dient een afspraak te maken op welke locatie en op welke dag u uw boot kunt ophalen via het spreekuur van de Nautische Inspectie op werkdagen van 09:00-11:00 uur, telefoon 020 550 3655. Het havengeld kan betaald worden op het kantoor van de Havendienst aan de De Ruijterkade 6 in Amsterdam.

| Dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam |

Bron: Dienst Binnenwaterbeheer Amsterdam | Datum van publicatie: 11-03-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via