Bijzondere opening Ketelbrug

Weer een bijzondere opening Ketelbrug
Rijkswaterstaat opent zondag 25 oktober om 8.15 uur nogmaals de Ketelbrug voor het scheepvaartverkeer dat niet onder de brug door kan varen. Rijkswaterstaat heeft de afgelopen dagen goed gekeken naar de mogelijkheden om de brug nogmaals veilig te openen. Een bijzondere brugopening, zoals op vrijdag 9 oktober heeft plaatsgevonden, is niet te vergelijken met een reguliere brugopening. De extra maatregelen die Rijkswaterstaat en anderen hiervoor nemen vergen afstemming en de nodige voorbereiding.

Aanmelden scheepvaart
Rijkswaterstaat roept schepen op zich telefonisch voor deze opening aan te melden bij de Centrale Meldpost IJsselmeergebied. Zo kan er een inschatting gemaakt worden van hoeveel tijd de opening in beslag neemt en kan ook de hinder voor het wegverkeer zoveel mogelijk worden beperkt.

Extra maatregelen
Rijkswaterstaat neemt extra maatregelen om de brug veilig te kunnen openen:

 Er wordt extra personeel en materieel ingezet op de weg, op de brug en op het water om de bijzondere opening te begeleiden.
 Er wordt afgestemd en gepland met de hulpdiensten in de omgeving, zoals de ambulancediensten en Politie Flevoland.
 Het wegverkeer wordt tijdig geïnformeerd door middel van verkeersinformatie en krijgt advies over een alternatieve route.
 De bedieningstijden van de Eiland- en Ramspolbrug worden aangepast om het omgeleide wegverkeer vlot door te kunnen laten rijden.
 De omliggende gemeenten en de provincie Flevoland worden geïnformeerd over de verkeersstromen, aangezien het wegverkeer tijdens een eenmalige opening omgeleid zal worden en deels op de provinciale wegen voor extra drukte zal zorgen.

Na deze opening wordt de brug weer vergrendeld. Het is nog niet bekend of en wanneer er weer een bijzondere opening van de Ketelbrug mogelijk is.
 

Bron: Rijkswaterstaat | Datum van publicatie: 23-10-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via