Vlieland en Terschelling ontvangen weer veel watersporters

Watersport Nieuws | Jachthaven Vlieland begint weer vol te lopen

Nog maar nauwelijks zijn de sluizen op Kornwerderzand weer bevaarbaar voor de watersport of het begint weer druk te worden op Vlieland. De afgelopen zes weken waren de Waddeneilanden niet bereikbaar voor de watersport. De sluizen bij Kornwerderzand moesten worden gerenoveerd. Dat is gelukt, zelfs twee dagen eerder dan gepland. Helaas heeft de grote zeesluis nog geen 24 uur gedraaid doordat een Urker Visser de deuren ramde, maar de kleine sluis voor de pleziervaart wordt weer bediend.

De eerste dag, zaterdag, werd dat direct gemerkt in de jachthaven op Vlieland. Ca 60 boten wisten de haven te bereiken en zondag was dat niet anders. “We hebben behoorlijk schade geleden de afgelopen zes weken vertelt de havenmeester. Maar nu gaat het weer goed, Veel plaatsen zijn al bezet en de vooruitzichten van het weer beloven veel en Hemelvaartsdag en Pinksteren staan voor de deur.

Dat zijn traditioneel de dagen waarop het druk tot zeer druk is in de Waddenhavens. Ook Terschelling verwacht een gezellige drukte. Reserveren is niet mogelijk in beide havens maar op de website | Waddenhavens.nl | is altijd te zien wat de actuele situatie is. Indien de havens vol zijn wordt dit ook omgeroepen op de marifoon, kanaal 02 Brandaris.

Op WatersportAlmanak kunt u zien wat de ideale vertrektijden zijn in verband met de stroming. Ook de getijdentabellen kunt u daar vinden.

Links: | getijdentabellen | Ideale vertrektijden | Kaarten Waddenzee

Bron: | Datum van publicatie: 02-05-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via