Team Boskalis breidt uit naar vier catamarans

Wervingsactie talenten start tijdens Hiswa 2008
In het seizoen 2008 breidt Team Boskalis uit van één naar vier catamarans. Daarmee wordt de vorig jaar aangevangen Nacra Master Class verder uitgebouwd. Dat betekent dat vier jonge wedstrijdzeilers de kans krijgen om in opleiding te gaan bij ervaren en gevierde catzeilers. Zo gaan ze op een intensieve en effectieve manier op weg naar de wereldtop van de internationale F18-klasse. Op dit moment is er nog plaats voor twee talenten, die zich kunnen bewijzen tijdens de selectiedag op 23 maart. De werving van mogelijke kandidaten start tijdens de droge Hiswa 2008. Begin mei komt Team Boskalis voor het eerst gezamenlijk in actie bij het internationale evenement Eurocat in het Franse Carnac.


In november 2007 werd de multihull als Olympische discipline weggestemd voor de Spelen van 2012. Dat weerhield Boskalis er niet van om de sponsoractiviteiten in de catamaransport te vergroten. Roel Berends, Group Director Corporate Relations Boskalis, legt uit waarom: "Als je ergens aan begint, moet je doorzetten. Wij laten ons bij tegenwind niet uit het veld slaan. De Olympische Spelen kwamen op ons pad, omdat de jongens die voor ogen hadden. Toen die doelstelling wegviel, zijn we gaan nadenken en verviervoudigen. Het gaat om het verleggen van je doel en grenzen. Dat werkt zo in de sport, maar ook bij ons." Volgens Berends is het principe van talentontwikkeling en kennisoverdracht waar het werkelijk om draait in hun sponsoring: "Daarom smaakt de ervaring van vorig jaar naar meer." Toen bestond Team Boskalis uit Stefan Dubbeldam en Bastiaan Tentij. In het najaar besloot Tentij zijn studie voorrang te geven nu zijn Olympische Tornado-droom niet kon uitkomen. Dubbeldam ziet een sportcarrière op het hoogste niveau in de F18-klasse wel zitten en vervolgt de Master Class.

Zeilers en ambities
Op dit moment bestaat Team Boskalis 2008 uit zes zeilers. Stefan Dubbeldam hangt wederom in de draad bij Gunnar Larsen. De overige masters zijn Sacha Larsen, Peter Vink en Andrew MCPherson (AUS). Sacha Larsen neemt Christa van Helden, tot dusver de enige vrouw in het team, onder zijn hoede. Het WK F18 2008 in Spanje moet het piekmoment worden. Larsen en Dubbeldam ambiëren een top tien klassering. Voor Larsen en Van Helden geldt dat zij als beste gemengde team willen eindigen. De andere twee boten zijn nog niet compleet, dus daarvoor wordt later een doelstelling geformuleerd.


Wervingsactie en selectie
Voor de twee open plekken gaan de masters op zoek naar racetalenten die al actief zijn in de F18 of andere klassen. Het gaat daarbij om jonge sporters vanaf 18 tot en met 28 jaar met de nodige wedstrijdervaring. Zij kunnen zich vanaf 4 maart, de openingsdag van de Hiswa 2008, via www.teamboskalis.com  aanmelden. De masters maken uit de aanmeldingen een keuze van zes kandidaten. Die krijgen een uitnodiging voor de selectiedag op 23 maart.


Boten en herkenbaarheid
Drie F18 Nacra Infusions zullen de kernactiviteiten van baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv uitbeelden. Dat betekent dat die boten elk een thema meekrijgen. De eerste beeldt 'creatie van land in water' uit.
De tweede 'bescherming van kusten en oevers' en de derde 'aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen'. De vierde catamaran vaart in de stijl van de vrijetijds- en zeilkledinglijn RBW 1910.


Over Boskalis
Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers.
Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Daarnaast heeft zij posities in strategische partnerships in het Midden-Oosten
(Archirodon) en in offshore dienstverlening (Lamnalco). Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft (inclusief zijn aandeel in partnerships) circa 8.000 medewerkers in dienst.




Bron: Koninklijke Boskalis Westminster N.V. | Datum van publicatie: 29-02-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via