Grote controles voor watersport aangekondigd

Watersport Nieuws | Rijkswaterstaat kondigt controles op het water aan

Van 16 t/m 21 augustus worden grote controleacties uitgevoerd onder watersporters in Friesland en Flevoland. Dat kondigt Rijkswaterstaat aan, meerdere patrouilleschepen, snelle rhib’s en zelfs een helikopter wordt ingezet voor de intensieve controle op het water. De doelstelling is het bevorderen van de veiligheid en het plevier op het water.

Prinses Margrietkanaal en Randmeren

De controles worden hoofdzakelijk uitgevoerd op trajecten waar ook veel beroepsvaart aanwezig is. Met name het Prinses Margietkanaal is een druk bevaren waterweg. In de zomermaanden komen daar nog hordes watersporters bij zodat het zeer druk is op het water. Volgens Rijkswaterstaat worden daar vaak bewust of onbewust de vaarregels overtreden, waardoor gevaarlijke situaties ontstaan.

Datzelfde geldt ook voor de Randmeren, daar worden controles uitgevoerd tussen de Roggebotsluis en de Hollandse brug.

Veiligheid op het water

De controleurs zullen handhaven op de regels uit het Binnenvaartpolitiereglement (BPR). Er zal met name worden gecontroleerd op snelheid, de juiste plaats op het water, vaarbewijzen en de uitrusting aan boord. Rijkswaterstaat zegt met name op het gebied van veiligheid een zero-tolerancebeleid te voeren, dus iedere overtreder kan een boete verwachten.

Bron: Rijkswaterstaat | Datum van publicatie: 16-08-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • SEIZOENSOPRUIMING

    Tot 50% korting!

Ook te volgen via