Watersport verkoopt meer gebruikte boten,prijzen dalen

Watersport verkoopt meer gebruikte boten door sterke prijsverlaging
Ondanks de recessie in de watersport zeggen jachtmakelaars, aangesloten bij Yachtfocus, meer gebruikte boten te verkopen. Met name in de laatste maand wisselen boten sneller van eigenaar. De helft van de watersport makelaars zegt zelfs meer te verkopen dan in het jaar daarvoor.

Prijsverlagingen tot 30%
Met name jachten tot € 50.000,- doen het goed in de handel. Een van de belangrijke factoren voor de gestegen verkopen is de verlaging van de prijzen. Eigenaren zien uiteindelijk in dat een forse prijsverlaging wel tot verkoop leidt. Prijsverlagingen tot 30% zijn geen uitzondering.

Volgens Jan-Pieter Oosting van Yachtfocus is de gestegen verkoop een gelukkige samenhang van omstandigheden. “We hebben na twee seizoenen met slecht weer eindelijk weer een prachtig voorjaar en verkopers worden ongeduldig en verlagen hun boten fors in prijs” aldus Oosting.

De verwachting voor de toekomst van de watersport is volgens Yachtfocus ook gunstig. Oosting: “, de prijzen zullen nog wel verder dalen en mensen beginnen ook te wennen aan de situatie en durven weer geld uit te geven”. Verder voorziet Yachtfocus een ommekeer in de werkwijze van de watersport makelaars. Veel makelaars werken nu nog op traditionele wijze maar de toekomst zal leiden tot meer makelaars die werken vanaf locatie.
 

Bron: Yachtfocus | Datum van publicatie: 13-06-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via