Bruinisse - Jachthaven Bruinisse

Jachthaven Bruinisse

Er zijn van die havenplaatsen die nieuwsgierigheid wekken, omdat je er nooit geweest bent. Bruinisse is dat voor ons. De aanloop naar Jachthaven Bruinisse, gaat via de Grevelingensluis bij Bruinisse.Het kan daar wel eens zeer druk zijn, zeker in de weekenden en in de zomervakantie al helemaal. Vandaag ook. Rijen liggen te wachten met veel wind en dat is best lastig. Gelukkig kunnen we aanleggen bij een 42 Halberg Rassy en Daan is zo vriendelijk even een lijn aan te nemen. We blijken met de eerste schutting al mee te kunnen hoewel het passen en dringen geblazen is.

Direct na de sluis ligt de haven van de gemeente, bomvol, zodat we moeten uitwijken naar Jachthaven Bruinisse. We zijn niet de enigen, ook daar is het druk. De ingang naar de haven is wat onduidelijk aangegeven. Twee ingangen zijn er, geen van tweeën is duidelijk aangegeven. We varen op goed geluk achter andere schepen aan en we zien wel. Bij de ingang aan de oostzijde is een meldsteiger, waar een plaatsje wordt toegewezen.

“Naar de nieuwe haven, `L5` schreeuwt een jongetje vanaf de kant. Terwijl we steiger L passeren in de oude haven varen we door naar wat de nieuwe haven moet zijn. Op afstand is moeilijk te ontdekken welke kant van de steiger we moeten nemen, in kleine letters staat even en oneven aangegeven. De nummers op de boxen zijn echte zoekplaatjes, ze staan met kleine letters op de vingerpieren en bijna achterin ontdekken we 5.

Vervelende vingerpieren
Aanleggen is best lastig, springen op de vingerpieren staat gelijk aan trampolinespringen. De vingerpieren zijn niet alleen erg kort, maar zeer instabiel en veren ver naar beneden. Gelukkig is iemand op de kant al aanwezig om een lijn aan te nemen en kunnen we beleggen.

Als we vastliggen bekijken we de haven eens. Mooie nieuwe, drijvende steigers van kunststof, maar de vingerpieren zakken zover in dat we zonder trap niet weer aan boord komen.We komen er op een nioet al te best moment, alles is nog in ontwikkeling en we liggen dus midden in de prairie. Inmiddels is de jachthaven compleet gerenoveerd en we horen er goede berichten over. Met nieuwe horecagelegenheden, winkels, uitgebreide faciliteiten, een openbaar zwemstrand en veel ruime ligplaatsen behoort Jachthaven Bruinisse nu tot de modernste en gezelligste jachthavens van Zeeland. In totaal biedt de haven nu plaats voor 2000 boten.

Passantentarieven Jachthaven Bruinisse
Liggeld: € 2,20 pm/pn
Stroom € 1,- (2 KW)
Water: inclusief (eigen afwijkende nippel en slang nodig)
Toeristenbelasting: € 1,05 pp/pn
Douchen: inclusief
Internet: inclusief
Meer info op www.jachthavenbruinisse.nl

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  Moovi elektrische scooter

  Leuk, handig en compact

   

  Overzicht verrekijkers

  Lees eerst de ANWB test

   

  TV antenne voor uw boot

  gemakkelijke installatie

   

  Vaarkaarten Frankrijk

  uit voorraad leverbaar

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via