Amsterdam wil brug over het IJ bouwen, obstakel voor watersport

Watersport Nieuws | Amsterdam bouwt brug over het IJ, oponthoud voor zeilboten

De gemeente Amsterdam heeft het principebesluit genomen om een brug over het IJ te gaan bouwen. Vanaf het Java-eiland wordt een verbinding gemaakt met het aan de overkant gelegen Amsterdam Noord. De brug die bedoeld is voor fietsers en voetgangers zal een beweegbare brug worden met een doorvaarthoogte van 10 meter.

Het is nog maar een principebesluit van de gemeente Amsterdam, maar dat er iets gaat gebeuren staat vast. Een brug om sneller naar Amsterdam Noord te komen is welkom voor de inwoners, maar tegelijkertijd verliest Amsterdam een deel van zijn charme voor de watersporters. Een brug betekent dat de vele zeilboten die Amsterdam bezoeken of passeren weer een obstakel in de vaarweg zullen vinden.

De toegang voor watersporters die vanaf het Markermeer Amsterdam willen invaren ervaren al veel oponthoud bij de Schellingwouderbrug, die beperkt draait voor zeilboten en daarna volgen nog eens de drukke Oranjesluizen. Daar komt nu dus nog een brug bij ter hoogte van jachthaven Aeolus.

De plannen zijn nog volop in ontwikkeling, het ligt in de bedoeling dat met de bouw van de brug al in het tweede deel van 2017 begonnen kan worden. Het Watersportverbond was vanaf het begin bij de plannen betrokken, samen met de ANWB en de Stichting Waterrecreatie Nederland. Blijkbaar kan dat de plannen niet weerhouden, het Watersportverbond zegt het besluit te betreuren, maar blijft in gesprek met de gemeente Amsterdam. 

Bron: Gemeente Amsterdam | Datum van publicatie: 12-01-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  Overzicht verrekijkers

  Lees eerst de ANWB test

   

  TV antenne voor uw boot

  gemakkelijke installatie

   

  Vaarkaarten Frankrijk

  uit voorraad leverbaar

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via