Makelaars Watersport zien weer groei in verkoop jachten

De verkoop van gebruikte jachten is in het tweede kwartaal van 2010 toegenomen met 28% ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Dit melden jacht- en scheepsmakelaars aangesloten bij HISWA Vereniging.

Ties van Os, voorzitter bedrijfsgroep HISWA Makelaars: “Het is goed om te constateren dat we weer een opgaande lijn zien. De verkoopprijzen lijken zich langzamerhand te stabiliseren na een forse daling is 2009. We doen er natuurlijk alles aan om onze opdrachtgevers zoveel mogelijk waar voor hun geld te geven. De intensieve marketingcampagne van de HISWA Makelaars, waar steeds meer gekwalificeerde bedrijven op aanhaken, maakt hier deel van uit en dat levert ook positieve resultaten op”.

Het mooie weer van afgelopen weken en de zomervakantie zijn mogelijk een verdere stimulans voor de bootverkoop. In 2009 liet de zomerperiode, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, een stijging zien van het aantal transacties. Van Os: “Als dat beeld zich dit jaar weer herhaalt dan kunnen we wellicht de positieve lijn voor 2010 doortrekken”.

Michaël Steenhoff, bedrijfsgroepmanager van HISWA Vereniging, ziet dat een rem op de markt ook wordt veroorzaakt doordat consumenten moeilijker hun boot kunnen financieren. “De banken zijn terughoudend in het verstrekken van financieringen. Gelukkig zien we nu tekenen dat banken weer meer bereid zijn om te financieren. Een boot blijft natuurlijk een uitstekend onderpand”.
 

Bron: Hiswa | Datum van publicatie: 19-07-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via