Voorbereidingen watersportbeurs Boot Holland in volle gang

De aanmeldingen voor Boot Holland 2013 nemen een enorme vlucht. Het aantal bedrijven dat zich heeft ingeschreven neemt dagelijks toe. De grootste watersportbeurs van ons land en dé opener van het watersportsportseizoen stevent dan ook weer af op een volledig bezet beurscomplex. Boot Holland wordt gehouden van 8 t/m 13 februari in het WTC Expo in Leeuwarden.

De watersport heeft behoorlijk last van tegenwind. Daar heeft ook Boot Holland mee te maken. Pieter Fokkema, projectleider van Boot Holland: “De inschrijvingen bleven in de zomer achter met wat gebruikelijk is. Maar nu, een kleine drie maanden voor aanvang van de beurs, hebben we te maken met een flinke toename. Gelukkig maar want wij willen samen met de deelnemers de bezoeker een groot en gevarieerd aanbod boten en toebehoren laten zien. En zo als het er nu uitziet, slagen we in die opzet.”

Fokkema is de eerste die zal toegeven dat het minder gemakkelijk gaat dan andere jaren. “De staalbouw is ons visitekaartje. En juist deze tak heeft het erg lastig. Er zijn werven die door de verslechterde economie dit jaar verstek laten gaan. Dit betekent echter niet dat er gaten vallen. Deze zijn ingevuld door andere bouwers van stalen motorjachten. Sommige komen voor het eerst, andere pakken grootser uit en komen met twee of meer schepen.

Dat Boot Holland een belangrijke watersporttentoonstelling is mag blijken uit het gegeven dat steeds meer bedrijven Boot Holland kiezen voor het presenteren van hun wereldprimeur. Dit jaar waren er meer dan zeventig (!) wereldprimeurs op Boot Holland. Fokkema: “Ook in 2013 hebben we de wereld aan primeurs. Pollard Jachtbouw bijvoorbeeld, komt met twee nieuwe schepen, Rego Watersport presenteert de nieuwe Fury 12.10, Bootcentrum Geertsma laat de nieuwe BEGE Patrouille 1050 zien, terwijl Antaris met de nieuwe sloep de Sixty6 komt. En we hebben een kleine dertig bedrijven die voor het eerst op Boot Holland te zien zijn. Nee, we hebben niets te klagen. Het gaat zo voorspoedig dat bedrijven die nog twijfelen haast moeten maken.”

Bron: | Datum van publicatie: 08-11-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via