Ramspolbrug gestremd voor scheepvaart en watersport

 

Van 24 juli t/m 26 juli geen doorvaart Ramspolbrug

De Ramspolbrug is van dinsdag 24 juli tot en met donderdag 26 juli gestremd voor al het scheepvaartverkeer. Ook watersporters die van het Ketelmeer naar het Zwarte Meer willen varen kunnen tijdens deze stremming de brug niet passeren. Tijdens de stremmingperiode wordt de brug bediend tussen 21.00 en 22.30 uur en is doorvaart mogelijk.

De stremming is onder andere nodig voor het plaatsen van het nieuwe bedieningshuis en de laatste liggers voor het wegdek van de nieuwe brug. Er is geen hinder voor het wegverkeer. Het scheepvaartverkeer kan gebruik maken van de wachtvoorzieningen ter plaatse. Voor de richting van het Ketelmeer naar Zwarte Meer geldt dat de scheepvaart moet wachten vóór de balgstuw.

Ook de laatste liggers voor het wegdek worden gelegd. Schepen die hoger zijn dan 13 meter (circa 5% van alle passerende schepen) kunnen dan ter hoogte van het vaste gedeelte van de brug niet meer rechtdoor varen, maar moeten iets uitwijken naar het nieuwe beweegbare deel. Dit staat aangegeven met borden langs de vaarweg. De brugkleppen van de nieuwe Ramspolbrug blijven openstaan tot aan de openstelling van de N50 begin 2013.

Betere doorstroming

De nieuwe Ramspolbrug is hoger en breder dan de huidige Ramspolbrug. Hiermee bereiken we een veiligere verkeerssituatie en een betere doorstroming van het scheepvaart- en het wegverkeer. De nieuwe Ramspolbrug is een energieneutrale brug en wordt begin 2013 opgeleverd. De oude Ramspolbrug wordt verwijderd. 

Bron: Rijkswaterstaat | Datum van publicatie: 12-07-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via