KNRM reddingbootdag 2012: meevaren zonder gered te worden

Reddingbootdag 2012: Meevaren met de KNRM zonder gered te worden.
Zaterdag 28 april van 10 – 16 uur is het weer de dag van de Koninklijke Nationale Redding Maatschappij (KNRM): Nationale Reddingbootdag 2012. Op alle stations van de KNRM in Nederland houdt men open huis, waarbij “Redders aan de Wal” de gelegenheid geboden wordt om mee te varen en nader kennis te maken met de vrijwilligers van de KNRM.

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk.  Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.100 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Op alle reddingstations is de mogelijkheid om mee te varen, worden er demonstraties gegeven, zijn boothuizen te bezichtigen en kunt u een praatje maken met de redders. Veel stations bieden aanvullende activiteiten aan door collega hulpverleners en andere maritieme onderwerpen ruimte te geven op Reddingbootdag.

Fotowedstrijd
Speciaal voor Reddingbootdag heeft de KNRM de site http://fotowedstrijd.knrm.nl  online waarbij de mooiste foto’s rondom Reddingbootdag meedingen naar prachtige prijzen. Ook bij de fotowedstrijd is het thema Stoer! Insturen kan tot 7 mei 2012.
 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 21-04-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via