Echtpaar omgekomen na aanvaring met gastanker

Gisteren is om elf uur op het Kanaal door Zuid-Beveland tussen de Postbrug en de Vlakebrug een aanvaring geweest tussen een Duitse gastanker en een Belgisch motorjacht. Daarbij is een echtpaar uit Hulst om het leven gekomen. De man (61) en vrouw (63) uit Hulst waren de enige opvarenden, tezamen met hun hond.

Gereanimeerd

De hulpverleningsoperatie kwam meteen op gang en meerdere duikploegen gingen het water in. Om kwart over twaalf is het eerste slachtoffer (vrouw) in het water aangetroffen en aan land gebracht. Zij is gereanimeerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze begin van de middag overleden. 

Echtpaar

Omdat men uit ging van de mogelijkheid dat er vier opvarenden aan boord van het jacht waren, is verder gezocht. Rond twee uur is het gelukt de boot vanonder de tanker te halen. De boot werd door de brandweer met een kraan tegen de kant aangetrokken zodat men de boot op kon. Op de boot is het tweede slachtoffer aangetroffen. Ook werd de hond dood aangetroffen. 
Rond half vijf werd duidelijk dat het om het echtpaar uit Hulst ging en dat er geen andere opvarenden meer werden vermist. Inmiddels is de boot weggesleept voor nader onderzoek. Dit onderzoek wordt geleid door de Landelijke Eenheid van de politie en zal naar verwachting enige weken in beslag nemen.

 

Bron: Politie.nl | Datum van publicatie: 13-08-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via