Grote drugsvangst na redding KNRM Westerschelde

Reddingsactie KNRM Breskens, Politie arresteert geredde vissers

Watersport nieuws | De KNRM heeft vrijdagnacht vier mensen gered die tijdens een zware storm in nood kwamen op de Westerschelde. Achteraf vond de Politie een grote hoeveelheid drugs op de visboot nadat de boot was aangespoeld op het strand van Cadzand.

Het leek in eerste instantie te gaan om de redding van vier vissers die donderdag waren gaan vissen op de Noordzee. Rond 16 uur slaat het noodlot toe doordat de schroef niet meer functioneerde. Het resultaat was dat de boot stuurloos ronddreef op de Noordzee. Door de bemanning kon geen contact worden verkregen met reddingsdiensten via de marifoon of GSM omdat deze buiten bereik was.

Doordat de boot stuurloos was is men tegen boeien aangesmeten door de hoge golven, waarna ook nog eens de antennemast afbrak. Bij toeval drijven ze omstreeks 23 uur de Westerschelde binnen waardoor het mogelijk was om contact te maken via de GSM.

Moeizame reddingsactie

Direct daarna is via de Kustwacht hulp ingeschakeld. Op dat moment waren er windstoten tot 11 Bft. gepaard gaande met zeer hoge golven. De KNRM uit Breskens is het uiteindelijk na een uur gelukt om in de buurt van de boot te komen. Echter door de hoge golven (tot 7 meter) was het in eerste instantie niet mogelijk om aan boord te komen. Ook een ingeschakelde helikopter van de Belgische luchtmacht is het niet gelukt de mannen aan boord te hijsen. Uiteindelijk zijn de onfortuinlijke vissers gered via de reddingsboot.

Honderden kilo’s cocaïne in het wrak gevonden

Uiteindelijk is het wrak aangespoeld op het strand van Cadzand. De volgende dag heeft de Politie het wrak geïnspecteerd en deed men een verrassende vondst. In de boot werden honderden kilo’s drugs (vermoedelijk cocaïne) gevonden. Enkele mensen zijn gearresteerd. Dubbele pech voor de mannen…

Foto: © KNRM Breskens

Bron: KNRM Breskens - Politie | Datum van publicatie: 16-01-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via