Bezwaar tegen mogelijk windmolenpark Afsluitdijk

Watersport komt in de knel
Met de mogelijke aanleg van een grootschalig windmolenpark bij de Afsluitdijk wordt de openheid van het IJsselmeer en de Waddenzee ernstig verstoord. Voor de watersport is die openheid van groot belang. De gevolgen voor de watersport en in het verlengde ervan de lokale economie zullen groot zijn. Dat schrijft het Watersportverbond in een reactie, mede namens HISWA Vereniging, de Vereniging voor chartervaart BBZ en Sportvisserij Nederland, op de ontwerp-structuurvisie Fryslân Windstreek 2012.

In de ontwerp-structuurvisie Fryslân Windstreek 2012 geeft de provincie aan waar mogelijk grootschalige windmolenparken aangelegd zouden kunnen worden. Eén daarvan is het IJsselmeer ten zuiden van de Afsluitdijk, tussen de sluis bij Kornwerd en Breezanddijk.

In haar reactie wijst het Watersportverbond erop dat de ruimtelijke kwaliteit voor de watersport van groot belang is. Het kunnen beleven van de openheid, de rust en de ruimte, het kunnen zien van de horizon en het ervaren van de donkerte zijn kernkwaliteiten die voor de waterrecreatie op de grote wateren zeer hoog worden gewaardeerd. Dat geldt dan zowel voor de waterrecreatie op het IJsselmeer als voor de watersporter op de Waddenzee.

Het Watersportverbond vraagt de provincie bij de verdere besluitvorming nadrukkelijk rekening te houden met de belangen van de watersport

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 23-10-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via