Dehler na faillissement overgenomen door Hanse

Dehler na faillissement overgenomen door Hanse
Het watersport merk Dehler is na een faillissement overgenomen door concurrent Hanse. Door deze overname begint Hanse Yachts een behoorlijk imperium te worden. Naast het eigen merk Hanse is ook Moody Yachts en Fjord toegevoegd, waarmee Hanse vier topmerken gaat voeren binnen het bedrijf.

45 jaar Dehler
Constructeur Willy Dehler bouwde meer dan 45 jaar aan het merk en heeft toppen en dalen gekend. Doelstelling was een betaalbare watersport voor iedereen. Enkele jaren geleden werd het merk op het nippertje gered door de Nederlander Wilan van den Berg die het merk weer glans en karakter gaf. Met name de Dehler 34 was een topmodel.

Expansiedrif werd Dehler fataal
Helaas was het bedrijf door de expansiedrift grote kapitalen nodig voor ontwikkeling van nieuwe producten en heeft Dehler nooit de kans gekregen om reserves op te bouwen. Terwijl het bedrijf al op het randje balanceerde werd ook nog eens Etap overgenomen. De economische recessie, die ook niet voorbijgaat aan de watersport, was de druppel die Dehler in een faillissement bracht.

Andere watersport merken hebben het ook moeilijk
Dehler is niet het enige merk dat het moeilijk heeft in deze zware tijden. Het Franse merk Beneteau heeft inmiddels honderden ontslagen aangekondigd, Bavaria leeft in zwaar weer en stunt met prijzen en de fabrikant van Jeanneau is ook niet erg vrolijk.

Watersport in Nederland gaat moeilijke tijden tegemoet
In Nederland heeft de watersport over het algemeen nog niet echt te klagen maar volgens insiders moet het ergste nog komen. Gebruikte schepen liggen erg lang te koop of moeten serieus in prijs dalen, de Yachtvision Outlet gaat niet door wegens weinig belangstelling van de handel en de beloofde Hiswa bedrijven met een open dag is ook afgelast omdat deelnemers niet de benodigde €600,- willen opbrengen voor deelname…
 

Bron: Watersport Almanak | Datum van publicatie: 01-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

faillissement 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2019
  Heeft u al een update?

   

  2019 kaarten Nederland


   

  Vaarkaartenset België


   

  Nieuw verschenen boek


   

  GPS Beveiliging


   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop


   

  Minox verrekijkers


   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via