Nieuw reddingsvlot voor watersport is lichter en compacter

Watersport Nieuws | Twee persoons reddingsvlot is veel hanteerbaarder

Nordic Marine uit Zierikzee introduceert een nieuw reddingsvlot voor de watersport. Het betreft een compact type dat plaats biedt voor twee personen. Door de compactere vorm weegt het geheel slechts 8 kilo en is daardoor een stuk gemakkelijker te hanteren dan de grotere en zwaardere reddingsvlotten. De fabrikant, SOS Marine van dit nieuw artikel komt uit Australië.

Volgens Nordic marine, de importeur, varen de meeste watersporters varen uitsluitend met twee mensen aan boord. Daarnaast is het vaargebied meestal op de kleinere wateren, daar is dit reddingsvlot voor bedoeld. Tot nu toe was men dan aangewezen op een veel zwaardere 4-persoons reddingsvlot. Deze zijn meestal een stuk groter om op te bergen en een stuk zwaarder te hanteren. Volgens Nordic Marine zijn, doordat de reddingsdiensten beduidend beter georganiseerd zijn en er prima noodoproepinstallaties beschikbaar, de zware reddingsvlotten niet meer nodig voor de kleinere wateren.

Het nieuwe reddingsvlot heeft ook toebehoren ingebouwd. Zo is er vers water aan boord, een noodsignalenpakket, een handpomp, een signaalspiegel, twee nooddekens, een puts en een geïsoleerde vloer in het vlot. Verder is het reddingsvlot voorzien van SOS reflectiestrepen en SOLAS verlichting. Het vlot is ook in een 4-persoonsuitrusting verkrijgbaar.

Link: | Nordic Marine

Bron: | Datum van publicatie: 31-12-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • SEIZOENSOPRUIMING

    Tot 50% korting!

Ook te volgen via