Oud hout schittert op HISWA te Water

Hout niet weg te denken
Dinsdag was de eerste dag van de HISWA te water, editie 2009. Tussen alle standhouders pronken zeven houten klassen: de 12-voetsjol, Sharpie, Spanker, Pampus, 22m2 en 30m2. De Regenboog die er staat is speciaal: de ‘Oranje’ van Prins Willem-Alexander.









































Watersportverbond speelt belangrijke rol
De klassenorganisaties achter deze zeven zeilboten staan op de HISWA te Water op uitnodiging van het Watersportverbond. Zij kregen voldoende vrijwilligers op de been om een pronkstuk van hun klasse naar IJmuiden te brengen. Met succes: ondanks het slechte beursweer, donderdag was het wel heel bar en boos, trekt het ‘oud hout’, aan het einde van de pier onder de Watersportverbondvlaggen, veel bekijks.

Proefvaart maken
Het slechte weer speelde de vrijwilligers van de drie polyester klassen in het water wel parten. In die klassen is het in principe mogelijk een proefvaart te maken, maar dat ging gisteren door de harde wind niet door. De komende dagen hebben de bezoekers hopelijk meer geluk, en kunnen zij in de 5.5 m, in de twee Max Fun 25’s en in een aantal Laser SB3’s een proefvaart maken. Aanmelden kan via de stand van de HISWA te Water.

Pico’s en Bics
Ook uw kinderen kunnen een proefvaart maken. Zij kunnen varen in Laser Pico’s, beschikbaar gesteld door Sailcenter, en in O’pen Bics, waarvoor Dragon Marine zal zorgen. Dit staat open voor alle bezoekers en mensen kunnen zich aanmelden bij de stand van de organisatie op de pier.

Korting
De HISWA te Water is nog open tot en tot en met zondag 6 september. Aanstaand weekend worden er wedstrijden gevaren in het kader van het Delta Lloyd ONK Matchracen. Die zullen goed te volgen zijn via een tribune op de pier.
Leden van het Watersportverbond kunnen met korting het terrein van de HISWA te Water op. Op vertoon van de Watersportverbond-ledenpas krijgt u per pashouder maar liefst € 7,- euro korting
 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 04-09-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via