Terschelling wacht veel watersporters met de kerst

Met de Kerst en Oud en Nieuw naar Terschelling
Met de zachte kerst van vorig jaar nog in het achterhoofd maken de twee havenmeesters zich alweer op voor een drukke periode. Met een recordaantal van meer dan 100 schepen, dit is een derde van de capaciteit van de haven, is vorig jaar een trend gezet. Al vele jaren liggen er rond de feestdagen pleziervaarders in de jachthaven van Terschelling. Het zijn vaak de echte bikkels die het winterweer trotseren om de gezelligheid van het eiland ook in dit seizoen te proeven. De steeds grotere en comfortabelere jachten die tegenwoordig de jachthavens bevolken, maken het verblijf aan boord in de winter mogelijk.

Zomer en winter altijd welkom
Op de vraag aan havenmeester Johan van Roosmalen of hij extra drukte verwacht omdat de haven van Vlieland dit jaar gesloten is wegens verbouwing antwoordde hij: “ Dat hangt helemaal van het weer af. Wanneer het zacht en aangenaam blijft, net als vorig jaar, dan komen ze wel, maar owee als het koud, nat en stormachtig wordt”. Toch groeit het aantal bezoekers per jaar. Op de vraag of er voor dit jaargetijde extra voorzieningen worden getroffen, antwoordde Van Roosmalen; “We zijn gewoon open net als in de zomer”.

Het blijft niet bij kerstballen
De kerstsfeer blijft niet beperkt tot een kunststof kerstboompje en het zacht zoemen van een Webasto of Eberspächer dieselkachel onderdeks. Er doen geruchten de ronde dat er zelfs complete kersstallen aan boord zijn. Bovendeks verlichten honderden lichtslangen de masten en relingen van de aanwezige schepen. Dit geeft de haven dan ook een uniek feeëriek karakter als het donker wordt.

Reserveren
Wie nu nog een plekje zoekt op het eiland in een hotel of pension moet zich haasten. Terschelling kent natuurlijk in de zomer een enorme toestroom van toeristen maar ook in de kersttijd is dat niet anders. De VVV wist mij dan ook te vertellen dat reserveren een absolute must is voor deze periode. De jachthaven kent echter geen reserveringsmogelijkheden. Wie het eerst komt heeft het mooiste plekje.

Er is genoeg te doen
Voor wie nog nooit op Terschelling is geweest, zal het eerste bezoek vaak niet het laatste zijn. Een enorme verscheidenheid aan activiteiten wordt u aangeboden: van paardrijden tot museum, van galerie tot schapenkaasboerdeij, van zeehondentocht tot strandzeilen… en noem maar op. De VVV op Terschelling helpt u graag op weg. De echte gezelligheid vinden we terug in de vele kleine knusse kroegjes en restaurants in de dorpen. Het is dan ook met oudejaarsavond een drukte van belang op West-Terschelling. De horeca op de vastewal zal er jaloers op zijn.

Wat kost dat?
Een vraag die bij iedere Nederlander op het puntje van de tong ligt. Nu dat valt mee € 1,63 per meter voor uw schip en € 0,75 toeristenbelasting voor uzelf. En als u tijdens uw verblijf een keer wil douchen moet u nog 1 euro mee nemen. Tot slot heeft u een schip nodig maar met 50% korting op het havengeld tijdens de winterperiode mag dat geen probleem zijn.

Bron: André Otten, Watersportalmanak | Datum van publicatie: 11-12-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

Terschelling 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via