De nominatie's voor Shorthanded Awards bekend

28 januari prijsuitreiking
De Solo Challenge Award is de prijs voor de beste solo zeilprestatie in wedstrijdverband in het afgelopen jaar. De Solo Challenge Award wordt uitgereikt tijdens het Shorthanded Gala 2010. Naast de Solo Challenge Award, worden tevens voor de 1e keer de Doublehanded Award en de Cruising Trophy uitgereikt. De Doublehanded Award is de prijs voor de beste doublehanded zeilprestatie in wedstrijdverband in het afgelopen jaar. De Cruising Trophy is de prijs voor een bijzondere prestatie op het gebied van shorthanded toerzeilen in het afgelopen jaar. Deze prijzen worden op het Shorthanded Gala (28 januari) in de Jachclub Scheveningen uitgereikt.

Voor de Solo Challenge Award zijn genomineerd:
Bart Boosman - voor zijn deelname aan OSTAR 2009 met z'n zelfgebouwde
'De Franschman', waarin hij ondanks grote tegenslagen de 2e plaats in de Jester klasse behaalde. Daarmee was hij op handicap de best presterende Nederlander.
Robert Rosen Jacobson - voor zijn deelname in een Class650 (a.k.a. Mini) aan de solo wedstrijd TRANSAT 6.50 2009
JanKees Lampe - voor zijn overwinning (op line-honors) en het vermorzelen van het 40ft record met z'n Open40 'La Promesse' in de OSTAR 2009

Voor de Doublehanded Award zijn genomineerd:
Richard van Leeuwen en Astrid van de Veer - voor hun uitstekende klassering in de 50Mijl DH Race (1ste klasse 30-35ft en 2e overall klasse IRC) en de Ronde Noord-Holland
Ysbrand Endt en Christa ten Brinke - voor hun prestaties in Class 650 wedstrijden en met name de Mini Fastnet (5e in Proloog, 19e in Race)

Voor de Cruising Trophy zijn genomineerd:
Wim van Olst - voor zijn indrukwekkende soloreis naar Spitsbergen in z'n 35ft jacht
Paul en Caroline Gieb - voor hun reis naar Antartica in een 41ft jacht, waarbij ze een opmerkelijke en unieke route gevolgd hebben.

De uiteindelijke winnaars zullen op het feestelijke SHORTHANDED GALA op 28 januari as bekend gemaakt worden!

Om deze reden stelt SHORTHANDED.NL uw aanwezigheid en die van de uwen zeer op prijs. Zij hopen u te mogen begroeten in het nieuwe onderkomen van de Jachtclub Scheveningen, Jachtclub At Sea. Het Gala begint om 20:00 uur. U kunt zich aanmelden via info@shorthanded.nl

Tijdens het Shorthanded Gala zal Robert Rosen Jacobson uitleggen wat iemand drijft die in een bootje van 6,5 meter de Atlantische Oceaan oversteekt.

De Solo Challenge Award is in 2009 uitgereikt aan Nico Budel en in 2008 aan Lucas Schröder. Tevens is in 2009 een Lifetime Achievement Award postuum uitgereikt aan Jan Luyendijk voor al zijn inspanningen voor het solozeilen in Nederland in het algemeen en het opzetten van de 200 myls ‘SOLO’ wedstrijd in het bijzonder. Deze prijs werd in ontvangst genomen door Jan’s zoon Bob Luyendijk.

Doel van de Solo Challenge Award, de Doublehanded Award en de Cruising Trophy is het belonen van Nederlandse zeehelden binnen het shorthanded zeilen en het stimuleren van ontwikkelingen binnen deze uitdagende vorm van topsport.

De jury
Voor het bepalen van de genomineerden en de uiteindelijke winnaars, bestaat de jury uit: Henk Bezemer, Jan Berent Heukensfeldt Jansen, Leon Bart en Klaartje Zuiderbaan.

 

Bron: shorthanded.nl | Datum van publicatie: 18-01-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via