Veel weerstand tegen windmolenpark Makkum

Veel protesten op informatie-avond tegen windmolenpark Makkum

Watersport Nieuws | Tijdens een informatie bijeenkomst in Makkum over het omstreden plan voor het plaatsen van windmolens voor de kust in het IJsselmeer waren er veel en felle protesten. Met name de actiegroepen Don Quichot en IJsselmeer Windmolenvrij trokken fel van leer tegen het plan. Volgens de actiegroepen is het een onzalig plan, dat op ondemocratische wijze tot stand is gekomen zonder draagvlak onder de bevolking. 80% van de bewoners uit de streek zijn fel gekant tegen Windpark Fryslân.

De actiegroepen stelden dat het plan grote gevolgen zal hebben voor het milieu, de vogelstand in het Natura 2000 gebied en voor de economie. Een groot deel van de bevolking langs de kust bij Makkum leeft van de inkomsten die de watersporters naar Friesland brengen.

Men stelt dat de provincie en het rijk een dubieuze rol spelen in de besluitvorming dat leidt tot het bouwen van een groot windmolenpark met 89 windturbines en een werkeiland. De windturbines worden geplaatst langs de kuststrook van Breezanddijk tot Stavoren.

Er zijn inmiddels diverse alternatieve methoden en locaties aangeboden voor het opwekken van energie, maar daar wordt niet echt serieus naar geluisterd. De actegroepen hebben aangekondigd zich tot het uiterste te verzetten om te voorkomen dat het plan doorgang zal vinden.

Link: | IJsselmeer-windmolenvrij |

Bron: | Datum van publicatie: 17-03-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  SEIZOENSOPRUIMING

  TOT 50% KORTING

   

  Buitenboordmotorslot

  Voorkom diefstal
  vanaf 79,95

   

  Vaarkaarten Duitse Wadden

  Zie het overzicht!

   

  ANWB Wateralmanak 2017

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via