Watersporter gered door KNRM: schipper (80) geeft boot weg

Watersporter gered door KNRM: schipper (80) geeft boot weg

Een 80 jarige watersporter is door de KNRM uit Hindeloopen bij het Vrouwezand gesleept na een motorstoring en naar de watersport plaats Stavoren gesleept. Toen men weer aan de wal was besloot de bejaarde schipper per direct te stoppen met zeilen en besloot zijn schip te schenken aan de KNRM in Hindeloopen.

“We waren met stomheid geslagen”verteld Piet Bakker van de KNRM. “Ik was als overstapper bij de man aan boord gegaan. De man was een beetje in paniek, hoewel de omstandigheden niet extreem waren en het schip niet aan de grond zat.

Motorstoring was het probleem, de man wilde oversteken van Enkhuizen naar Stavoren, maar de wind stond in de verkeerde hoek.

Toen de schipper de motor wilde starten weigerde deze. Daarna sloeg de paniek een beetje toe, de man was alleen aan boord omdat zijn vrouw al langere tijd niet meer mee wilde varen, na regelmatig zeeziek te zijn geweest. Zij was onderweg met de veerboot naar Stavoren. We hebben sleeplijnen vastgemaakt en het bootje gesleept.“

In de haven aangekomen werden de formaliteiten uitgewisseld en besloot de man om nooit meer alleen te gaan zeilen. Bovendien deelde de man mede dat hij de boot ook niet meer wilde houden. Omdat de KNRM de man meerdere keren had geholpen in al die zeiljaren besloot de man om het zeilschip aan de KNRM te schenken en hij vertrok met achterlating van de sleutels. Vrijdag is het gedoneerde schip naar Hindeloopen gevaren door de KNRM.

Volgens KNRM bestuurslid Jeroen Mulder zal het scheepje, een Trintella 1A, getaxeerd worden door een beëdigd jachtmakelaar, waarna het scheepje verkocht kan worden. De opbrengst van de boot is voor de KNRM.
 

Bron: Watersport Almanak | Datum van publicatie: 12-06-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via