Botenlift moet watersport over de A50 tillen

Met de boot in de lift over de snelweg bij Apeldoorn?

Watersport Nieuws | Een botenlift gaat u straks in het Apeldoorns Kanaal over de snelweg tillen. Ten minste: als de gemeente Apeldoorn de plannen kan realiseren.

Het Apeldoorns Kanaal loopt van de IJssel bij Dieren naar de IJssel bij Hattem. Echter bij Apeldoorn is het kanaal afgesloten door dammen. De Stichting Apeldoorns Kanaal wil een volledig herstel van het kanaal. De Stichting heeft opdracht gegeven aan Witteveen+Bos voor een technisch haalbaarheidsonderzoek of er met een botenlift de A50 bij Emst gepasseerd kan worden.

Inmiddels is een eerste aanzet gegeven door Witteveen+ Bos. Een Boat Conveyer zou de oplossing kunnen zijn. Hierop worden schepen geplaatst die middels een transportband over de snelweg vervoerd kunnen worden.


Foto: Witteveen+ Bos

Vast staat inmiddels dat de plannen voor de botenlift veel voordeliger zouden zijn dan voor het bouwen van brug of een aquaduct. De kosten bedragen ca. € 13,8 miljoen. Dat is weliswaar veel geld, maar aanmerkelijk goedkoper dan een aquaduct (ca. € 98 mln) of een  hoge vaste brug (ca. € 26 miljoen). Echter voor het project is geen geld beschikbaar in Apeldoorn. Wethouder Kruithof van de gemeente Apeldoorn gaat zich inspannen om het geld via Brussel te bemachtigen. De Apeldoornse wethouder schat de kans op Europese subsidie groot in. De botenlift is volgens hem een buitengewoon toeristisch project en  bovendien de sleutel naar meer. ”Er ontstaat dan reuring en mensen gaan het kanaal beleven”.

Link: | Rapport Stichting Apeldoorns Kanaal

Bron: Stichting Apeldoorns Kanaal | Datum van publicatie: 22-01-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via