Harry Vogel, watersporter in hart en nieren, wint Singlehanded

Zware 33e Singlehanded
Zaterdag 6 februari zijn de prijzen uitgereikt voor de “33e Singlehanded” 2009. Het was een bijzondere uitreiking. Van de 35 deelnemers zijn er slecht een zevental die deze zware tocht vorig jaar oktober hebben volbracht. Een volstrekte windstilte op zondag was het begin van de problemen, maar later in de week nam de wind toe en zat dan ook niet altijd in de juiste hoek.

De middag begon met een lezing van Willem van Ost. Hij is genomineerde voor de Cruising Trophy. Hij deed verslag van een indrukwekkende solo reis naar Spitsbergen. Met dia´s, kaartmateriaal en foto´s van plotters wist hij de aanwezigen te boeien. Na zijn vlammende betoog zal het ongetwijfeld drukker worden op Spitsbergen.

Probleempjes
Daarna nam Henri Steneker, de organisator van de Singlehanded, weer het woord. Hij stelde de aanwezige deelnemers in staat om zelf de belevenissen onder woorden te brengen. Helemaal vlekkeloos is de tocht voor enkele solozeilers niet verlopen. Aan de start begon een enkeling al met een kapotte brandstofpomp maar ook halverwege de tocht bleven enkele deelnemers niet gespaard van rampspoed. De een kreeg een lijn is de schroef de ander maakte een harde confrontatie mee met een dukdalf. Maar het weer was wel de grootste boosdoener. Meer dan een dag volstrekte windstilte tot een forse 7 bfd hebben deze Singlehanded gedomineerd.

Brijlepel
Uiteindelijk is na veel rekenwerk de winnaar van de zilveren Brijlepel bekend geworden. Het is in het solocircuit geen onbekende. Met reeds een trofee van de Original Single-Handed Trans-Atlantic Race (OSTAR) op zak hoort hij bij de grote jongens. De Zilveren Brijlepel ontbrak nog in zijn prijzenkast, maar daar is voor Harry Vogel nu een eind aan gekomen.

redacteur André Otten
Foto: Watersportalmanak 

Bron: Watersportalmanak | Datum van publicatie: 09-02-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via