Strenge controle watersport in Friesland zomerseizoen

Strenge controle watersport op alcoholgebruik, vaarregels en diefstal buitenboordmotoren

De Politie in Friesland gaat ook deze zomer de watersport streng controleren. Met name het gebruik van alcohol is een speerpunt en regelmatig zullen grote controleacties worden gehouden onder de watersport. Op grote evenementen zal de Politie schippers aan een blaastest onderwerpen, terwijl de VVN op de wal voorlichtingscampagnes zal starten met voorlichting over het alcoholgebruik in de watersport.
| link - www.schippernietmetdrank.nl | bekeuringen alcohol en watersport |

Buiten de grote evenementen zullen regelmatig controles worden gehouden op de meest gebruikte vaarroutes zoals het Prinses Margrietkanaal waar veel beroepsvaart passeert en op de grote Friese Meren. Verdere aandachtspunten voor de watersportcontrole zijn: te snel varen, vaarbewijzen en vaargedrag.

Diefstal Buitenboordmotoren krijgt speciale aandacht
Omdat de diefstal van buitenboordmotoren bovenaan de lijst met gestolen watersportartikelen staat zal de Politie een verscherpte aandacht hebben voor dieven. Friesland staat met stip in de top drie lijst van provincies waar veel buitenboordmotoren gestolen worden. Buitenboordmotoren zijn of slecht, dan we helemaal niet beveiligd tegen diefstal en worden zelden teruggevonden door de Politie.

Buitenboordmotoren zijn vaak gemakkelijk te stelen.
Watersport dieven hebben het vaak gemunt op buitenboordmotoren omdat ze gemakkelijk te stelen zijn en gemakkelijk te verhandelen. In 2008 werden 1338 aangiften gedaan van diefstal van een buitenboordmotor, het aantal gestolen buitenboordmotoren ligt veel hoger. Blijkbaar is Yamaha een populair merk bij dieven. Maar liefst 31% van de gestolen buitenboordmotoren waren van het merk Yamaha. Gestolen buitenboordmotoren worden zelden teruggevonden. Nog steeds hebben veel watersporters hun kostbare bezit onvoldoende of zelfs helemaal niet beveiligd.

zie ook | buitenboordmotorsloten | GPS beveiliging |
 

Bron: Politie.nl | Datum van publicatie: 15-06-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via