Zeer matige wind voor IFKS bij Hindeloopen

Zeer matige wind voor IFKS bij Hindeloopen

Vandaag, zaterdag 1 augustus is de traditionele IFKS week geopend met de eerste wedstrijd voor de watersport plaats Hindeloopen. Voorafgaand aan de start zijn vrijdagavond de kampioenen van vorig jaar gehuldigd. Met een ererondje op een reddingsboot werden Tonny Brundel, Jelle Talsma en Erik Jonker gehuldigd. Catrienus Herrem was wegens vakantie niet aanwezig.

In de verenigingshaven van Hindeloopen was het een drukte van belang en lag de hele haven vol met de traditionele beurt- en vrachtschepen.




Gate Baan
Gate-baan is een nieuwe wedstrijdvorm voor de IFKS. Inmiddels hebben de schippers van de IFKS al enige ervaring met de "gate-baan". In de volksmond ook wel "op-en-neer baan" of zoals u wilt "op-en-del baan". Tijdens de komende IFKS kampioenschappen zal de wedstrijdleiding deze baan dan ook regelmatig gaan gebruiken.

Na de in-de-windse start is het ronden van boei 1 en 2 verplicht. En let nu op.....richting boei 3 en 4 is het aan de schipper om te kiezen; boei 3 OF 4. Een van beide is dus verplicht en na het ronden van 3 of 4 weer terug naar boei 1 enzovoort. Het komt in deze baan dus veel meer aan op wedstrijdtactiek en voorkomt ook het "admiraal"-zeilen.



Maar zaterdag was de eerste wedstrijddag. Weinig wind was kenmerkend voor de druk bezette baan. De belangstelling van het publiek was goed, mede gezien door het prachtige weer en de zomerse temperaturen. Door het krioelen van de schepen was het voor het publiek wat lastig te ontdekken wie nu op kop lag, maar aan de wal werd uitleg gegeven zodat ieder de wedstrijd kon volgen.

De definitieve uitslagen vindt u hier  www.ifks.nl

Bron: Redactie Watersport Almanak | Datum van publicatie: 01-08-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via