Steeler NG42: snelle motorboot met laag verbruik

Watersportnieuws | Steeler Yachts uit Steenwijk brengt een nieuw schip op de markt met bijzondere kenmerken. Aluminium met een 480 PK motor en een gering gebruik.

De NG43 Offshore is een fraai gelijnd model dat voldoet aan de eisen van de tegenwoordige watersporter. Snelvaren, tot 23 knopen, maar een gering verbruik en dat wordt steeds meer als belangrijk ervaren door watersporters. De NG43 verbruikt bij een snelheid van 14 knopen (ca. 26 km/uur) ca 40 liter per uur. Bij de topsnelheid van 23 knopen is dat opgelopen tot ca. 85liter per uur. Maar met een Steeler kun je ook rustig varen, bij 7 knopen verbruikt de boot ca 5 liter per uur.

De omstandigheden op het IJsselmeer waren met windkracht 5 en golven van 1 – 1,5 meter uitstekend om de vaareigenschappen van de boot te testen. De meest opvallende kenmerken waren de rust en stabiliteit waarmee het schip vaart op elke gewenste snelheid en de geringe spray bij hoge snelheden.

Steeler Yachts heeft als ambitie om innoverende motorjachten te produceren die zich thuis voelen op alle binnen- en buitenwateren van Europa. Met de aluminium versies van de NG en Panorama wordt deze ambitie verder inhoud gegeven. Ook liefhebbers van planerend varen kunnen nu hun hart ophalen op groot water terwijl de aluminium Steelers eveneens uitblinken in koersvastheid en efficiënt brandstofverbruik op binnenwateren.

Het casco van het schip wordt gebouwd bij Royal Huisman en de samenwerking met Yanmar heeft geleidt tot een snelvarend schip waaraan men hoge eisen mag stellen. Hoewel de buitenkant een stoer uiterlijk heeft is de binnenkant zeer modern en strak ingericht.

Afmetingen: 13 meter lang, 4,48 meter breed, doorvaarthoogte 2,75 meter en een diepgang van 1,12 meter. Prijs van bovenstaand model is € 555.250,- incl. btw

Link: www.steeleryachts.com

Bron: | Datum van publicatie: 05-08-2015

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via