Meer donateurs voor de KNRM in 2016

Meer donateurs voor de KNRM in 2016

Watersport Nieuws | KNRM redt bijna 4000 watersporters in 2016

De KNRM heeft weer een druk jaar achter de rug, in totaal werden er 2349 acties uitgevoerd waarbij 3974 mensen werden gered. Het merendeel van de reddingsacties hebben betrekking op de watersport. De rest bestaat voor een klein deel uit beroepsvaart en steeds meer overige acties zoals zwemmers, surfers en gewondenvervoer.

Aantal acties

Het aantal acties dat de KNRM heeft uitgevoerd ligt ongeveer op dezelfde hoogte als het jaar daarvoor. In totaal werden 2349 acties uitgevoerd, inclusief het vervoeren van patiënten. Verreweg het grootste aantal acties werd uitgevoerd op de grote wateren zoals de Noordzee, IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Zeeuwse Wateren. De drukste stations waren Ameland (patiëntenvervoer), Scheveningen, Dordrecht, Enkhuizen en Hindeloopen.

Zeilboten vragen meeste ondersteuning

Zeilboten vragen minstens 4x vaker ondersteuning dan motorboten, de meeste oorzaken liggen bij een motorstoring en navigatiefouten. Opvallend daarbij is dat de meeste verzoeken om hulp voorkomen bij windkracht 2 t/m 4, slechts 3,5% van het aantal acties komt voor bij windkracht 6 of meer. Windrichting Zuidwest komen de meeste meldingen binnen. De zomermaanden van mei t/m september zijn verreweg de drukste maanden voor de KNRM.

Groei van donateurs

Het aantal mensen dat de KNRM ondersteunt met financiële middelen is in 2016 gegroeid naar 93.813 “Redders aan de wal”. Naast deze donateurs ontvangt de KNRM ook vaak giften via testamenten of voor schenkingen voor een specifiek doel. In 2015 had de KNRM een inkomsten vanuit giften, nalatenschappen, donateurs en rendement op beleggingen van 14 miljoen euro. Het eigen vermogen van de KNRM bedraagt bijna 100 miljoen euro, circa 90 miljoen van dit vermogen wordt belegd en levert een rendement op dat gebruikt kan worden voor de bedrijfsvoering. De KNRM ontvangt verder geen subsidie en is daardoor onafhankelijk en heeft een zelfstandige positie, dat heeft geleid tot het feit dat de KNRM tot de meest gewaardeerde goede doelen behoort.

Link: | KNRM Redder aan de wal |

© Foto: KNRM Arie van Dijk

Bron: knrm - foto: C Arie van Dijk | Datum van publicatie: 18-01-2017

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  Teakdek weer als nieuw?

   

  Riwax pakketvoordeel

  Van 193 voor 169,-

   

  Handmarifoons

  Scherp geprijsd!

   

  De beste uit de test
  Waterkampioen!

  Direct leverbaar!
   

  Vaarkaarten Duitse Wadden

  Zie het overzicht!

   

  ANWB Wateralmanak 2017

  Nu leverbaar!

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Bestel nu Riwax
  direct, geleverd!

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via