Overtreding komt watersporter duur te staan

Overtredingen watersport fors verhoogd

De Waterpolitie van het KLPD zal met ingang van het nieuwe vaarseizoen de sancties voor het overtreden van de regels flink verhogen. Het varen met een grote of snelle motorboot zonder een geldig vaarbewijs levert een boete op van minimaal € 500,- en het varen met een snelle motorboot zonder een “dodemansknop” staat garant voor een boete van € 220,-. Een ander veel voorkomende overtreding is het aan boord hebben van een marifoon zonder een geldig bedieningscertificaat en registratie. Dit gaat u bij controle minstens € 250,- kosten.

De Waterpolitie van het KLPD is voornamelijk actief op het gebied van de beroepsvaart en op de doorgaande vaarwegen en de grote wateroppervlakten. In de recreatiegebieden ondersteunt zij, op verzoek de regionale politie met mensen, middelen en kennis. Ook aan de kust en buiten de kustlijn is de Waterpolitie actief. De politievaartuigen van zowel Waterpolitie als de Zeehavenpolitie zijn op de binnenwateren op marifoonkanaal 10 te bereiken of op de plaatselijk geldende marifoonkanalen.

Op Watersportalmanak vindt u een (vernieuwd) uitgebreid overzicht van de gangbare boetes die de KLPD Waterpolitie uitdeelt bij overtredingen.

Link: | bekeuringen watersport | Vaarwijzer politie (PDF) | wanneer vaarbewijs? |

Bron: KLPD - WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 22-02-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via